in situatia unui proces pe fond in urma caruia s-au anulat actele de executare silita pentru o creanta cistigata dupa 10 ani de procese printr-o hotarire definitiva si irevocabila , .Am promovat recurs si am solicitat asistenta juridica a unui avocat. acesta sustine ca recursul nu poate fi cistigat deoarece executorul a facut o ilegalitate solicitind incuviintare pentru executare de la alta instanta decit cea in drept. in acet caz. avocatul imi spune ca nu exista sansa de indreptare a greselii,si ca singura metoda este de -i plati lui comisionul incasat de executor ,iar el va face demersul de a scoate incuviintarea de unde trebuie . ca sa nu fiu nevoita sa dau creanta inapoi debitorului. Tot cautind prin legislatie am gasit ca nu se intoarce executarea atita timp cit nu este anulat sau desfiintat titlul executoriu. Rog ff mult sa ma lamuriti in acest subiect. Imi este teama ca vrea sa ma insele acest avocat. mai ales ca m-a pus de am semnat si un contract din care mie nu mi-a dat nici un exemplar.Dar eu am scos xerox . si copie dupa toate mesajele dinsului. Cel mult poate cere incuviintarea legala executorul care a gresit. Asa cred ca este logic.Daca voi pierde recursul ,atunci ce mai face avocatul cu incuviintarea. Dosarul ramine tot cu actele de executare. anulate care este sfatul pe care-l pot obtine. Multumesc
Deci sunteti in faza executionala a Titlului Executoriu pus pe o Hatarare Judecatoresca.
Am inteles ca executorul judecatoresc a depus cererea de incuviintarea a executarii silite la o alta instanta de executare necompetenta teritorial.
In cazul de fata se anuleaza toate actele ce depind de incheierea de incuviintare a executarii silite, dar nu se va admite intoarcerea executarii silite, pentru ca titlul executor nu a fost desfintat, ci doar se solicita incuviintarea executarii silite de la instanta de executare competenta pentru restul de creanta si eventualele cheltuieli de executare...succes :(