avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de confidentialitate persoana fizica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de confidentialitate persoana fizica

Buna ziua,

Sunt administrator unic la o societate comerciala si am apelat la un programator pentru a face o aplicatie (joc online).

Conceptul, ideea, detaliile despre joc, sursele etc. apartin societatii comerciale.

Persoana care se va ocupa de aceasta aplicatie (joc online) nu va fi retribuita sub nici o forma, este pur si simplu un ajutor voluntar. In plus, respectivul este persoana fizica (NU PFA).

Intrebarea este:

Ce forma de contract pot incheia intre societatea pe care o detin si respectivul (ca persoana fizica , NU PFA) prin care sa stipulez ca nu poate divulga nici o informatie legata de aceasta aplicatie si ca nu poate sa programeze pentru altcineva o aplicatie asemanatoare cu cea pe care o face pentru noi.

In caz de divulgare va plati daune interese catre societatea comerciala pe care o detin. Clauza de confidentialitate va avea o durata de minim 5 ani de la data semnarii.

Din ce informatii am gasit as putea apela la un contract de confidentialitate insa as vrea sa stiu daca acesta are valoare juridica doar cu semnatura lui si stampila firmei sau trebuie legalizat la un notar? Sau, este posibil sa se treaca o a 3-a persoana fizica (nu pfa) ca "martor" in contractul respectiv? Are valoare juridica?

De asemeni, ce am gasit ca si "contracte de confidentialitate" erau ca si anexe la contractul de munca. Se poate face acest contract de confidentialitate, de sine statator? Iarasi, are valabilitate juridica avand doar stampila societatii si semnatura persoanei respective (eventual si a unui martor) sau trebuie sa fie legalizat de catre un notar?

Multumesc,
Cu stima,
Lucian
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 04:54, 21 Martie 2011
Clauza de confidentialitate instituita prin art.26 din Codul muncii prevede ca prin ea partile convin ca, pe toata durata cim si dupa incetarea acestuia, sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostinta in timpul executarii contractului, in conditiile stabilite regulamentele interne,ccm sau cim.
Un contract de confidentialitate prevede mult mai multe clauze, precizeaza daunele pe care persoana fizica le-ar avea de platit in caz de divulgare de date etc..
Nu are ce cauta un tert intre cele 2 parti contractuale.
Deoarece orice contract are putere de lege intre partile contractante, nu este nevoie de autentificarea lui. In instanta are valoare juridica.
Pe de alta parte, inainte de a incheia contractul de confidentialitate dvs. incheiati cu persoana in cauza un contract de prestari servicii. In cuprinsul lui poate fi inserata clauza de confidentialitate-cu mai multe articole, sau puteti incheia contractul de sine statator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza neconcurenta intre pfa si srl - este legala? spete? Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, sunt intreprindere individuala si am un contract cu un SRL , contract ce cuprinde o clauza de confidentialitate si una de neconcurenta - le redau ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate nul? claudiaapo claudiaapo Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu o parere pentru urmatoarea speta: Un Contract de Confidentialitate(nu clauza sau act aditional) datat cu o zi ... (vezi toată discuția)
Clauze de neconcurenta si de confidentialitate intr-un contract comercial pe pfa dorincornea dorincornea Buna ziua, Intr-un contract dintre un PFA si o societate comerciala exista o clauza de neconcurenta valabila pe o perioada de timp dupa incheierea ... (vezi toată discuția)