avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune / iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune / iesire din indiviziune

Buna ziua,

Suntem intr-un proces la faza de recurs.
Am obtinut o hotarare la apel ,care s-a contestat cu recurs pentru sulta care s-a stabilit sa fie platita de mama mea fratelui sau in urma procesului de succesiune dupa decesul bunicii. Lotizarea terenurilor a ramas ca la fond si in faza apelului. Se poate investi cu titlu executor hotararea din apel pentru a putea aranja locuinta si terenul obtinut si a granitui dar in acelasi timp recursul in care contestam sulta sa mearga mai departe?
Cu respect pentru raspunsul anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters199472 , utilizator 12:04, 23 Martie 2011
Recursul sa exercitat numai cu privire la cuantumul sultei? Adica nu se doreste de catre recurent incredintarea in natura a imobilului? Aveti si capat de cerere in granituire sau terenul a fost impartit?
Nu s-a contestat de catre recurent hotararea cu privire la atribuirea bunurilor?
La faza de fond in urma expertizelor s-au alcatuit 2 loturi (tinand cont ca sunt 2 mostenitori: mama si fratele sau) dupa decesul bunicii. Aceste loturi cuprind (casa + teren casa parinteasca si 1/2 din casa cu teren primita donatie de mama mea de la parintii sai (bunica si bunicul dar nefiind scutita de raport). Asa s-au stabilit2 loturi (fratele primind mai mult cu cat i se cuvine din 1/2 de la donatia primita de mama).
Problema o reprezinta sulta pe care mama ar trebui sa o plateasca fratelui sau, deoarece consideram noi o greseala faptul ca la reevaluarea care s-a facut in apel a loturilor s-a luat in calcul ca valoare toata casa si terenul mamei primit ca donatie si nu doar 1/2 ce a primit de la bunica (deoarece dupa bunicul a fost facuta succesiunea la data decesului acestuia si nu ar trebui sa mai intre in discutie) atata timp cat mama vine doar cu 1/2 din donatie. Aceasta sulta am contestat-o in recurs.
Multumesc anticipat.
Cine a facut apel?
Fratele a facut recurs?
Apel a facut si fratele si mama.
Recurs doar mama pentru suma stabilita drept sulta

Alte discuții în legătură

As dori si eu un raspuns va rog frumos legat de o mostenire roxana_roxxana roxana_roxxana Am si eu o intrebare si as dori daca se poate un raspuns. Parintii mamei mele au murit, si a ramas in locul unde a locuit bunica mea o matusa, in curte acolo ... (vezi toată discuția)
Tocmai am primit sentința (pe fond) într-un proces de succesiune ... mihai5454 mihai5454 Tocmai am primit sentința (pe fond) într-un proces de succesiune și nu sunt mulțumit. Am fost chemat în instanță de fratele meu, după decesul ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare cu partaj si contract de intretinere alexa35ro alexa35ro In urma decesului mamei, tatal si fratele meu doreau ca eu sa nu am parte la succesiune. Intr-un final sotia fratelui angajata la un notariat a ticluit un ... (vezi toată discuția)