avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intreprindere individuala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intreprindere individuala

Buna ziua!

Din cate am aflat cel mai indicat este sa deschid o Intreprindere Individuala pentru a putea desfasura activitatea de traducator si pe langa de a putea avea angajati si a putea desfasura activitatea de comert.
In cazul acesta ce activitati pot desfasura si ce nu si cum as putea realiza macar cateva din ele?
Activitatea principala ar fi cea de traducator, si pe langa as dori sa fac un birou intocmiri acte, servicii de editare si tehnoredactare, eventual asigurari si comert birotica, papetarie. As putea efectua toate aceste activitati in aceeasi locatie?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii!
Cel mai recent răspuns: deliutzza , utilizator 02:56, 27 Iunie 2011
Puteti fara probleme. Sa aveti doar dovada pregatirii profesionale. Detalii infiintare II aici: [ link extern ]

Multumesc pentru raspuns!

Voi avea nevoie de contabil sau voi putea tine contabilitatea personal?
De ce coduri CAEN as avea nevoie si cate sunt permise?
La II puteti tine contabilitatea si singur. Activitati de secretariat pt traduceri. 5 coduri CAEN.
Contabilitatea la II se tine in partida simpla. Puteti sa va tineti singur contabilitatea, dar va sfatuiesc ca in primele luni sa cereti sfaturile unui contabil.
Va multumesc pentru raspunsuri!
In legatura cu chitantier/facturier si casa de marcat. Am inteles ca voi avea nevoie de casa de marcat. Atunci pot lucra cu casa de marcat si sa dau pentru toate activitatile bon de casa sau pentru traduceri va trebui sa dau chitanta si factura in loc de bon de casa?
Cum se procedeaza la II cu cotizatiile la casa de pensii si sanatate? Daca angajez pe cineva cine tine la zi cartea de munca? In cazul meu se continua cartea de munca?
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
Kellynda, utilizator

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator Kellynda Kellynda Buna ziua! As avea doua intrebari. Am primit autorizatia de traducator de la MJ. Daca infintez PFA am dreptul de a angaja o persoana? Pe langa activitatea de ... (vezi toată discuția)
Colaborare pfa Angie_31 Angie_31 Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi ... (vezi toată discuția)