Buna ziua, sunt unic asociat al unui SRL care e in prag de faliment. Practic nu mai fac fata si vreau sa declar faliment. Societatea nu detine bunuri, dar are insa datorii la stat. In aceste datorii sunt si cele sociale si de sanatate pentru un angajat. Nu mai am de unde sa platesc! Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac! Raspund ca persoana fizica?
Cel mai bine este sa va consultati in primul rand cu contabilul care sa va explice exact ce datorii aveti si catre cine. Daca nu aveti datorii foarte mari si pe care le-ati putea achita intr-un timp rezonabil, ati putea incerca chiar varianta unei lichidari voluntare care nu este chiar atat de costisitoare pentru debitoare. Daca aveti datorii pe care sunteti convins ca nu aveti nici o posibilitate sa le achitati cu siguranta varianta este insolventa. In ceea ce priveste raspunderea personala aceasta trebuie sa se incadreze in faptele prevazute la art. 138 din legea 85/2006 care sunt enumerate limitativ. Trebuie sa existe suficiente dovezi si sa fie indeplinite toate conditiile privind raspunderea civila delictuala.
Multumesc pentru raspuns! Datoriile se ridica undeva la vreo 25000 lei. Nu mai am nici un venit, deci nu mai pot achita. Problema mea insa,este ca nu am achitat datoriile pentru angajat( angajatul fiind din familie , deci nu as avea o problema cu persoana) si din cate am inteles pt aceasta se face dosar penal. Este adevarat?(Aceasta datorie se include in cei 25000.)