avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma reprezint singura pt incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma reprezint singura pt incredintare minor

Buna seara,
As dori sa ma sfatuiti ce sa fac sa nu gresesc la proces avand in vedere ca ma reprezint singura.Am o fetita de 2ani jumatate si de 7 luni e la mine,nu l-a vazut pe tatal ei de 4 luni si atunci doar jumatate de ora.Daca va cere drept de vizita un weekend intreg cum sa fac sa ma opun deoarece fetita de cand s-a nascut doar cu mine a dormit si nu vrea sa se duca la el in plus el locuieste intr-o garsoniera cu concubina si fiul acesteaia de 7 ani...am si martori,sper sa nu dau gres.va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:39, 20 Martie 2011
exact cum ati scris aici , puteti spune si in instanta. ca fetita e prea mica, ca nu-l cunoaste, ca unde sta nu are conditii etc
puteti propune si dvs un program dupa cum va convine, s-o viziteze la dvs acasa
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
gi-jane2, moderator
TATA are dreptul sa-si viziteze copilul .Cereti in instanta, sa vina la locuinta dvs sa-si petreaca timpul cu copilul , conform orarului stabilit prin instanta.
stiu ca are dreptul sa o vada,insa nu stiu ce am sanse sa obtin ca vizitele sa se faca la mine acasa atat timp cat el si-a angajat avocat si mai e de specificat ca am locuit impreuna in garsoniera lui pana cand ne-am despartit(nu am fost casatoriti) si a mai petrecut ceva timp si el cu ea???el lucreaza 2 zile cu 2 iar eu ma incadrez exact in programul copilului adica luni-vineri 8 la 4....fac o paranteza si va intreb daca cumva exista o lege prin care sa-i pedepseasca pe cei care nu respecta orele de vizita ba dimpotriva nu viziteaza copilul de fel?
Parintele caruia nu i se incredinteaza minorul, are dreptul se vegheze la cresterea si educarea minorului si sa pastreze legaturi personale cu minorul.
Acest drept este unul prevazut de lege si prin urmare tatalui i se va stabili un program de vizita fie in cadrul acestui actiuni ( daca va solicita), fie ulterior, oricand pe cale separata.
Data fiind situatia expusa si varsta minorului, va trebui formulata o aparare din care sa rezulte ca pentru moment singura varianta de vizitare a minorului, varianta care este in interesul minorului, este la domiciliul dvs.
Mai mult decat atat, un program de vizita trebuie "conceput" intr-o maniera care sa respecte programul de alimentatie, odihna precum si a altor activitati specifice varstei.
Nu va ramane decat sa vedeti exact daca paratul va formula o cerere- reconventionala prin care va solicita un program de vizita, care este programul solicitat si prin intampinarea pe care o veti formula, sa expuneti o varianta de program avand in vedere cele de mai sus.
Din punctul meu de vedere aveti nevoie de asistenta juridica a unui avocat, mai ales ca paratul are angajat avocat.

Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
ceea ce ma sperie sunt termenii folositi de judecatoare|judecator.....si poate inteligibili pentru mine :) insa sunt convinsa ca voi castiga pertru ca am dovezi ca el nu s-a interesat de copil de cand s=a nascut si ca doar eu am contribuit la cresterea ei....ba mai mult cand fetita a implinit 7 luni am fost despartirti timp de 6 luni timp,in care am intentat proces impotriva lui(iunie2008)...deci mai am un proces la care am renuntat pt ca imi promisese ca se va schimba...si amtocmai de aceea acum nu mi-am luat avocat!!!!!!!!!exista anumiti termeni pe care credeti ca ar trebui sa-i cunosc inainte sa ma prezint la proces????multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Program vizitare copil 3 ani lucasica lucasica Buna ziua, sunt in divort si am un copil de 3 ani. Tatal a primit drept de vizita de vineri pana duminica, de doua ori pe luna, o sapt de craciun, o sapt de ... (vezi toată discuția)
Proces de divort in stadiul apelului georgiana.p. georgiana.p. Soara mea a introdus cererea de divort iar sotul ei i-a raspuns cu cerere reconventionala. Dupa ce s-a comunicat decizia acesta, sotul, a introdus apelul la ... (vezi toată discuția)
Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)