Buna seara,
As dori sa ma sfatuiti ce sa fac sa nu gresesc la proces avand in vedere ca ma reprezint singura.Am o fetita de 2ani jumatate si de 7 luni e la mine,nu l-a vazut pe tatal ei de 4 luni si atunci doar jumatate de ora.Daca va cere drept de vizita un weekend intreg cum sa fac sa ma opun deoarece fetita de cand s-a nascut doar cu mine a dormit si nu vrea sa se duca la el in plus el locuieste intr-o garsoniera cu concubina si fiul acesteaia de 7 ani...am si martori,sper sa nu dau gres.va multumesc
exact cum ati scris aici , puteti spune si in instanta. ca fetita e prea mica, ca nu-l cunoaste, ca unde sta nu are conditii etc
puteti propune si dvs un program dupa cum va convine, s-o viziteze la dvs acasa
TATA are dreptul sa-si viziteze copilul .Cereti in instanta, sa vina la locuinta dvs sa-si petreaca timpul cu copilul , conform orarului stabilit prin instanta.
stiu ca are dreptul sa o vada,insa nu stiu ce am sanse sa obtin ca vizitele sa se faca la mine acasa atat timp cat el si-a angajat avocat si mai e de specificat ca am locuit impreuna in garsoniera lui pana cand ne-am despartit(nu am fost casatoriti) si a mai petrecut ceva timp si el cu ea???el lucreaza 2 zile cu 2 iar eu ma incadrez exact in programul copilului adica luni-vineri 8 la 4....fac o paranteza si va intreb daca cumva exista o lege prin care sa-i pedepseasca pe cei care nu respecta orele de vizita ba dimpotriva nu viziteaza copilul de fel?
Parintele caruia nu i se incredinteaza minorul, are dreptul se vegheze la cresterea si educarea minorului si sa pastreze legaturi personale cu minorul.
Acest drept este unul prevazut de lege si prin urmare tatalui i se va stabili un program de vizita fie in cadrul acestui actiuni ( daca va solicita), fie ulterior, oricand pe cale separata.
Data fiind situatia expusa si varsta minorului, va trebui formulata o aparare din care sa rezulte ca pentru moment singura varianta de vizitare a minorului, varianta care este in interesul minorului, este la domiciliul dvs.
Mai mult decat atat, un program de vizita trebuie "conceput" intr-o maniera care sa respecte programul de alimentatie, odihna precum si a altor activitati specifice varstei.
Nu va ramane decat sa vedeti exact daca paratul va formula o cerere- reconventionala prin care va solicita un program de vizita, care este programul solicitat si prin intampinarea pe care o veti formula, sa expuneti o varianta de program avand in vedere cele de mai sus.
Din punctul meu de vedere aveti nevoie de asistenta juridica a unui avocat, mai ales ca paratul are angajat avocat.
ceea ce ma sperie sunt termenii folositi de judecatoare|judecator.....si poate inteligibili pentru mine :) insa sunt convinsa ca voi castiga pertru ca am dovezi ca el nu s-a interesat de copil de cand s=a nascut si ca doar eu am contribuit la cresterea ei....ba mai mult cand fetita a implinit 7 luni am fost despartirti timp de 6 luni timp,in care am intentat proces impotriva lui(iunie2008)...deci mai am un proces la care am renuntat pt ca imi promisese ca se va schimba...si amtocmai de aceea acum nu mi-am luat avocat!!!!!!!!!exista anumiti termeni pe care credeti ca ar trebui sa-i cunosc inainte sa ma prezint la proces????multumesc anticipat
Custodie
mariusss78
Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)