Soara mea a introdus cererea de divort iar sotul ei i-a raspuns cu cerere reconventionala. Dupa ce s-a comunicat decizia acesta, sotul, a introdus apelul la aceasta hotarare nefiind de acord cu programul de vizita la copil ( 5 ore de 2 ori pe luna - Sambata- la domiciliul mamei ) dorind sa ia copilul la el acasa de sambata dimineata pana duminica seara invocand ca sora mea il impiedica sa aibe legeturi personale cu copilul. El nu a ajutat-o nici financiar, nici moral, pe sora mea de la trei luni de sarcina, moment in care s-au despartit in fapt. Copilul are acum doi ani. Exista vreo posibilitate sa ii accepte cererea si sa ii dea dreptul sa il ia la el la domiciliu.Va rog ajutati-ma! Nu stiu ce sa o sfatuiesc.Va multumesc!
a avut un avocat la procesul in fond dar acum ii cere cam multi bani pentru a se deplasa la tribunal insa s-au inteles sa o ajute la redactarea intampinarii. Problema e ca motivul indicat de fostul sot ca nu poate avea legaturi personal cu copilul este nereal pentru ca sora mea nu l-a impiedicat niciodata sa vada copilul. Care ar fi cele mai relevante probe ca nu il impiedica sa vada copilul?
Parintii fostului sot sunt despartiti, tatal sau a facut puscarie, amandoi cunt colerici, el locuieste cu tatal sau, si nu s-a ocupat deloc de ingrijirea copilului de la nastere. Credeti ca sunt motive suficiente pentru a nu-i permite sa ia copilul la el acasa?
Depinde ce probe si in ce mod au fost administrate la fond pe acest aspect.
Proba cu interogatoriul paratului si proba cu martori se administreaza pe capatul de cerere privind stabilirea programului de vizita.
De aceea ar trebui revazute de un avocat aceste probe si in functie de acestea solicitat in apel suplimentarea probatoriilor.
In principiu minorul la 2 ani este prea mic pentru a fi luat in domiciuliul tatalui avand in vedere ca se solicita si ramanerea acestuia peste noapte.
Da, rudele pot fi ascultate ca martori in astfel de procese.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Drept de vizita
Mirelaa
Buna ziua,
Sora mea are o fetita de 1 an rezultata dintr-o scurta casatorie, fetita ce i-a fost incredintata in urma divortului (din culpa comuna) in baza ... (vezi toată discuția)