De mai bine de un an ma lupt pt a.mi recastiga copilul inapoi care mi.a fost luat in prog.de vizitare,si nu a mai fost adus inapoi de catre tatal lui.,de mai bine de 1 an,
Dupa sesizări la politie,( tatal avand 2 dosare penale,pt neresp.hot.judect.si abandon de familie cu nr.diferite) dupa ce am fost nevoita sa desch.un proces de exect.silita,pt a.mi recupera copilul,tatal lui ma dat in judecata pt stab.domiciliu copii la el,custodie exclusiva si pensie alimentara., unde in parte a castigat sa stabl.copilului mai mic (11 ani) la el si un copil la mine, custodia comuna, si compensarea pensiei alimentare.
Bineinteles ca apelul trebuie facut pt.ca mi se pare o nedreptate ca legea sa imi desparta copii,sa imi fie luat copilul in prog.de vizita si dupa sa nu fiu lasata sa.l vad timp de 1 an, si toate asta pt ca tatal da peste tot atentii si se plange ca sunt o mama dura cu copii, el fiind plecat din tara de mai bine de 6 ani,nestiind absolut nimic de activitatile copiilor de viata lor,decat prin tel.-video in tot acest timp.
Reactia copilului consider ca ia fost indusa de tatal lui,de a spune la judecatoria cornetu ca el vrea sa ramana la domiciliu tatal,deoarece copilul locuia ilegal la el,de mai bine de 8luni,
Nu pot sa cred ca judecatoria ia in calcul decat vb.unui copil de 11 ani, si nici o alta proba, este ca si cum am putea da voie unui copil de 11 ani sa voteze!!!
Va rog am nevoie de sfaturi deoarece nu vreau ca domic.copilului cel mic sa ramana la el, deoarece familia tatalui are prob.cu politia,sunt din clanuri de camatari si imi este tare frica pt.copilul meu.
Orice sfat pt a.mi lua copilul de acolo este bine venit,
In apel am cerut avocatului meu sa aduc alt martor fata de cel care l.am avut la proces,in speranta ca va fi util ca cei care va judeca cazul trib.ilfov sa vada ca sunt mai multi martori care sustine cauza mea.
As dori sa pot sa cer si interogarea tatalui,unde sa fac dovada ca in tot acest timp a creeat peste tot o bariera intre mine si copil,si ca nu am fost lasata nici macar la telef sa vb.cu propriul meu copil, acelasi tratament din partea tatalui a fost aplicat si copilului care a ramas la mine,si bunicului matern.
As dori sa stiu daca pot angaja doi avocati pt apel,in speranta ca voi castiga apelul.
Iar daca acest apel nu va restabili domiciliu la mine,in cat timp as putea refolmula cerere de dare in judecata de data aceasta pe Bucuresti, pt restabilire domic.minor la mine.
Va trebui să faceți dovada alienării parentale, ceea ce nu este deloc ușor, ar fi utilă administrarea probei cu martori în contextul învederat, n-ar strica să invocați și principiul neseparării fraților, etc.
Speța este complexă și trebuie prezentate hotărârile pentru o opinie juridică pertinentă.
Apelul se judecă la Tribunalul Buftea iar o nouă cerere puteți introduce la instanța competentă de la domiciliul minorului în cazul în care se schimbă circumstanțele în care s-a pronunțat hotărârea anterioară.
When
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este greu dar nu imposibil. Trebuie sa demonstrați alienarea ceea ce nu ar trebui sa fie greu dat fiind faptul ca nu va lăsa să aveți legături cu copilul.
Sunați copilul zilnic, puneți frații sa vorbească. Dacă nu va răspunde dați mesaj ca ati încercat sa sunați și nu ați putut contacta copilul. Cereți în scris tatălui sa va trimită informații și poze cu copilul și întrebați când puteți stabili o zi și o ora pentru ca frații sa se vadă prin Skype.
În felul acesta ori o sa puteți stabili o legătură cu copilul ori o sa puteți demonstra ușor alienarea.
Va sfătuiesc și sa schimbați avocatul.
Nu mi se pare ca ati fi consiliata sau îndrumata.
Multumesc mult pentru sfat,imi dati o mica speranta, de dat telef,am dat zilnic de 1 an,dar mi sa blocat nr.de telef,avocatul a spus si in proces acest aspect ca mi se interzice prin orice cale,dar instanta cornetu nu a luat in calcul,la fel a procedat si copilul care este la mine, a sunat sa vorbeasca cu fratele ei,dar in prima faza ia răspuns tatal si ia spus ca nu doreste copilul sa vb.cu sora lui,si dupa un timp i sa pus casuta postala,pt a lasa mesaj,urmand acelasi lucru adica blocarea nr. La apeluri ,cat si bunicului matern.
Apelul a fost depus deja,ma intereseaza daca as putea sa pledeze si un al doilea avocat pt ca imi este tare frica ca imi pierd copilul, la fel am pierdut si contestatia a tatalui la executare tot in parte, adica copilul sa ramana la tatal si pensia sa o plateasca pt.ambii copii.( fapt care iar mi se pare ciudat aceasta hot, si trebuie facut apel)
Inca o rugaminte,as putea sa trimit pe email tatalui.iar daca nu va dori sa imi raspunda,pt.ca sunt sigura ca nu va raspunde,as putea depune acest email in instanta ca proba?
Dvs spuneți că tatăl este plecat din țară de mai bine de 6 ani. Cum a stabilit instanța locuința copilului la tată, în țară sau în străinătate ?
Părerea mea este că s-ar putea admite apelul, având în vedere circumstanțele cauzei, încă de la început, dar trebuie văzut ceea ce s-a susținut și probat la instanța de fond, precum și considerentele instanței.
Apel
Oananm
Dupa ce tatal copiilor a fost plecat din tara timp de mai bine de 6 ani,, ma dat in judecata pt stabilirea domiciliu copii la el, cu gandul ca asa nu o sa mai ... (vezi toată discuția)