avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie concediu de odihna

sunt incadrata in munca cu contract pe perioada determinata de la 1.09.2010 pana la 31.08.2011.sunt insarcinata in 5 luni jumatate si de la 9.05.2011 intru in prenatal apoi in postnatal si apoi in concediu de crestere copil.nu am efectuat concediu de odihna deloc .am dreptul sa cer sa mi se plateasca concediul de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 21 Martie 2011
Da.Concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata.
concediul de odihna se acorda raportat la activitatea depusa .Aveti dreptul la concediul de odihna .Plata c.o. se face, numai in cazul in care cim inceteaza ,nu si la suspendare asa cum veti fi dvs in urm 2 ani

Concediul de odihna este un drept an angajatului si se acorda in functie de timpul lucrat . Plata concediului dumneavoastra se face daca nu sunteti data afara.
Daca pana la data incetarii de drept a contractului nu beneficiati de concediu, acesta va fi platit, proportional cu activitatea efectiv prestata.
Art.141 (4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
coraline a scris:

sunt incadrata in munca cu contract pe perioada determinata de la 1.09.2010 pana la 31.08.2011.sunt insarcinata in 5 luni jumatate si de la 9.05.2011 intru in prenatal apoi in postnatal si apoi in concediu de crestere copil.nu am efectuat concediu de odihna deloc .am dreptul sa cer sa mi se plateasca concediul de odihna?

Numai la data incetarii c.i.m., este posibila compensarea in bani a CO neefectuat.
Prin urmare, daca nu se prelungeste durata contractului atunci la incetarea acestuia aveti dreptul sa vi se plateasca zilel de CO neefectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie glyoto glyoto Buna, Stiti daca in cazul in care ne depunem demisia ni se deconteaza zilele de concediu cu plata? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna alexxadavyd alexxadavyd ce se intampla cu concediul de odihna neefectuat in anul in care imi dau demisia? l-am pierdut? in perioada de preaviz, imi pot lua concediu de odihna in baza ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ContSters75393 ContSters75393 Daca o persoana in cursul anului precedent a prins doar 3 luni de munca ca angajat oare nu trebuia intr-un fel sau altul de a beneficia de C.O? (vezi toată discuția)