avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara
Cu sase luni an urma tatal meu a decedat,an urma decesului am ramas trei frati,doi baieti si o fata,eu si sora suntem frati buni,celalalt frate rezulta din a doua casatorie a tatalui,tatal meu an urma cu zece ani sa despartit si de a doua sotie ,asa ca el sia cumparat o garsoniera si locuia singur,dupa deces noua adica eu si sora ni sa interzis sa mai venim la garsoniera tatalui,deoarece fratele nostru sia facut mutatia acolo anainte de a deceda tatal,el nici macar nu locuieste acolo.
Eu si sora lam anuntat ca noi facem succesiunea pe fratele nostru,el a zis ca de ce sa ne grabim,eu si sora am depus actele la notar si tot ce era necesar la dosar
eu si sora ne-am prezentat la notar de fiecare data cand ni sa trimis plic acasa,fratele nostru nu a vrut sa se prezinte nici macar a treia oara,el a fost an urma noastra si a specificat la notar ca el nu vrea sa vina ca nu are nimic de inpartit cu noi,acum urmeaza sa ne prezentam pentru ultima oara .
Va rog frumos sa ma lamuriti dupa succesiune,cine ramane cu drept de mostenire
daca el nu se prezinta nici dupa cele sase luni.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:15, 30 Martie 2011
Daca nu se realizeaza iesirea din indiviziune pe cale ambiabila la notariat si exista neintelegeri trebuie sa va adresati instantei.Toti copii aveti cota egala din mostenirea tatalui dv.
:sorry:buna ziua ,pe data de 30 03 2011 se termina succesiunea, asta ce anseamna ca noi doi eu si sora am facut succesiunea degeaba ,daca el nu sa prezentat {fratele vitreg}noi ce trebuie sal dam an judecata,atunci ce anseamna ca notarul nu are nici o putere si e platit degeaba,sau nu am anteles eu bine.
Din alt topic:

livumese a scris:

buna ziua ,succesiunea sa ancheiat,iar acum drept de mostenire revine sorei mele ,pentru ca eu am renuntat,iar fratele vitreg nu sa prezentat,supunetimi ce este de facut,fratele vitreg nu vrea sa dea cheile de la apartamentul tatalui ,el avand mutatie acolo de cand traia tatal ,iar acum nu locuieste acolo si sora vrea sa vanda apartamentul cum poate sa intre in apartament.multumesc


gi_jane2 a scris:

ap i-a revenit in totalitate sorei? a intabula apoi, e proprietara? ati spus la notariat ca mai exista un frate?
in calitate de proprietara, isi poate evacua prin intermediul instantei fratele
tot in calitate de proprietar poate vinde ap


Va rog sa nu deschideti subiecte noi pentru continuarea discutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune gabiloi gabiloi sotul meu nu afacut succesiunea dupa tatal lui acum frati luicei 2 frati vitregi doresc parte la imobil Dar nici nu vor sa contribuie la partaj.Ar putea face ... (vezi toată discuția)
Renuntare la masa succesorala dupa succesiune juanfernandez juanfernandez Buna,doresc sa ma lamuriti intro chestiune legata de mostenire.Tatal meu vitreg a decedat acum o luna de zile iar in urma lui ca mostenitori legali au ramas ... (vezi toată discuția)
Succesiune ceaunica ceaunica Buna ziua, unchii mei fac sucesiunea in urma decesului bunicului. Sunt 4 frati. Unul dintre frati, in speta tatal meu este si dansul decedat. Dupa tatal meu s ... (vezi toată discuția)