avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sa ies din tara cu copil minor daca imi este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sa ies din tara cu copil minor daca imi este incredintat???

pot sa ies din tara cu copil minor daca imi este incredintat???am dreptul sa ma stabilesc in alta tara (tatal copilului are drept de vizita)???
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 07:41, 21 Martie 2011
Puteti iesi cu minorul din tara daca aveti hotararea judecatoreasca de incredintare, definitiva si irevocabila.
De asemenea, nu va impiedica nimeni sa va stabiliti unde doriti, atata timp cat respectati dreptul de vizita al tatalui.
in prezent, nu mai este necesar acordul celuilat parinte pentru ca un minor sa paraseasca granitele tarii(in situatia in care exista io decizie definitiva si irevocabila de incredintare a minorului unuia din parinti).totusi, dreptul de vizita al minorului trebuie respectat, indiferent unde veti merge si stabili in lume.In caz contrar, este motiv de a putea fi intentata o actiune in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare sau domiciliu la...? maxne maxne Am trait intr-o relatie de concubinaj din care am o fetita de 3 ani jumate.Parinti mei sunt stabiliti in Germania si as dori sa merg in vizita la ei.am o ... (vezi toată discuția)
Soaterea minorului din tara ylla2010 ylla2010 buna seara.as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu scoaterea fiului meu din tara.mentionez ca copilul are 5 ani,nu am fost casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui ana_bela ana_bela In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)