gabriel z a scris:
ceea ce declarati in fata instantelor de judecata se consemnaeaza atat la solicitarea expresa de catre instanta grefierului de sedinta cat si a solicitarii exprese a partii adverse.
Dvs nu suntei urmarit penal pentru martirie mincinoasa(art 260 cpen-infractiune ce pentru a avea loc trebuia sa aveti calitatea de martor).
Legea nu se citeste literar.Daca intradevar ati declaerat acel lucru si s-a consemnat in incheierea de sedinta, sunteti pasibil dea fi tras la raspundere penala.
VA SUGEREZ-sa verificati daca s-a consemnat in Incheiarea de sedinta de la acea data cele sustinute de partea adversa.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Presupun orice declaratie, chiar daca este adevarate sau neadevarate, aspectele declarate de una din parti, constituie o aparare si, instanta poate sa le inlature. Mai mult utilizatorul afirma ca nu a semnat ca ar fi declarat ceva. Deci nu se poate retine nimic in sarcina utilizatorului ca ar fi savarsit vreo fapta cu caracter penal. Utilizatorului i-se garanteaza prezumtia de nevinovatie... Deasemeni orice "invinuit" poate schimba oridecate ori doreste declaratia in fata organelur de cercetare si urmarire penal.
In cazul utilizatorului nostru nu se poate retine in sarcina sa "fals in declaratie". Pentru ca el este parte intr-un proces, el reclama poate un drept al lui sau are calitate de pasiva in procesul civil. Prin urmare pentru ati formula aparari se mai recurge si la unele neadevaruri dar instanta este aceea care constata si inlatura fara a pune in miscare vreo actiune penala.
Acest lucru se poate doar daca a savarsit vreo fapta penala care sa atarne de solutia cauzei, se aplica disp.art.244 alin 2 C.p.C. Ma scuzati asta ar fi parerea mea.#-o