am facut plangere penala ,pentru amenintare, unei persoane cu care am avut o altercatie la judecatorie (in afara salii de judecata) cu ocazia unui termen de judecata din cadrul unui proces civil. La acel termen respectivul fusese propus de martor de catre partea adversa " in citativ" si acest fapt a fost consemnat in Incheierea de sedinta.
Din lipsa de probe s-a dat NUP. Acum respectivul a depus plangere penala impotriva mea pentru denunt calomnios sustinand ca nu a fost prezent la judecatorie la data respectiva si ca nici nu a fost propus de martor in procesul respectiv.Dealtfel partea adversa a facut cerere de schimbare a martorului pe motiv ca nu cunoaste amanunte despre cauza, iar la dosarul pentru denunt calomnios a depus o declaratie in care sustine ca de fapt nici nu l-a propus pe respectivul de martor in respectivul proces si ca judecatoarea "din cauza zgomotului din sala de judecata " a inteles gresit numele acestuia si asa se explica de ce si in incheierea de sedinta s-a consemnat gresit numele martorului.
Cei doi savarsesc vreo infractiune de fals prin declaratiile pe care le-au dat ?
Mentionez ca evenimentele s-au petrecut cu mai mult de 1 an in urma si Incheierea de sedinta nu a fost contestata.
se pare ca nu ati inteles multe din plangerea pt amenintare..nu conteaza ce infractiuni comit ci ce puteti dovedi, altfel e posibil sa fiti dvs acuzat de fals in declaratii.