avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Buna ziua. Spuneti-mi va rog, o femeie nascuta in mai 1957 cu stagiu de cotizare 35 ani cand poate iesi la pensie anticipata partiala ?
Cel mai recent răspuns: dali_c , utilizator 10:50, 22 Martie 2011

Data nasterii : mai 1957

Puteti beneficia de:

Pensie pentru limita de varsta incepand cu mai 2017, respectiv la implinirea varstei de 60 ani , daca realizati un stagiu de cel putin 15 ani ;
Pensie anticipata incepand cu mai 2012, respectiv la implinirea varstei de 55 ani, daca realizati un stagiu de cotizare de cel putin 40 ani ;
Pensie anticipata partiala incepand cu mai 2012, respectiv la implinirea varstei de 55 ani, daca realizati un stagiu de cel putin 30 ani .

Anticipat partial la 55 de ani si 9 luni.Conditia de stagiu este de 30 de ani si 9 luni si este indeplinita.
Conform tabelului din noua lege a pensiilor rezulta la 55 ani si 9 luni . Deci care este corect : cand implineste 55 ani (adica mai 2012 ) sau la 55 ani si 9 luni ?
Conform anexei 5 limita de varsta la 60 de ani si 9 luni-5 ani(cu cel mult inainte).Deci 55 ani si 9 luni.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand mã pot pensiona? ContSters193934 ContSters193934 Sunt născută pe 13 aprilie 1957 și am o vechime, în învățământ, de 20 ani și 5 copii. Aș dori să știu la ce vărstă mă pot ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata poeana poeana Sunt nascuta pe 15.09.1957 si am o vechime de 25 ani si 8 luni in campul muncii . De 4 ani sunt pensionata pe caz de boala de gradul 3 si am decizia de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala jungle jungle Buna ziua! Mama mea are varsta de 55 de ani si o vechime in munca de 37 de ani, acum intrebarea e daca poate iesi anul acesta la pensie si cu ce penalizare.Va ... (vezi toată discuția)