avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa prima inmatriculare

Anul trecut, prin septembrie am cumparat o masina adusa de afara. Am auzit intre timp destul de multe cazuri, in care taxa de prima inmatriculare a fost recuperata. In cazul in care imi pot recupera acesti bani, as putea sa-mi platesc integral masina si as scapa de rate, asta ar fi motivul pentru care ma intereseaza aceasta problema.

Cineva a parcurs deja toate etapele ?! A reusit sa recupereze banii ?!

De unde trebuie sa incep demersurile !? Astept orice fel de informatii, indrumari in acest sens.

In cazul in care ma ajuta cineva, la modul concret, sunt dispus chiar sa negociem o parte din suma recuperata......

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 19:46, 10 Iunie 2009
Stimate coleg,

esti jurist ca si noi, despre taxa speciala de inmatriculare s-au scris o multime de articole, sunt hotarari judecatoresti, daca te uiti mai bine, si pe acest site s-a scris despre asta. Ce-ar fi sa cauti singur tot ce iti trebuie? E amuzant ca vrei rezultat maxim cu efort minim.......
daca doresti cu adevarat sa recuperezi taxa si sa achiti pretul integral al masinii, vei gasi tot ce ai nevoie.
Cu siguranta am avut motivele mele, pentru care am postat acest mesaj. Nu am solicitat ceva gratui, am mentionat ca sunt dispus sa si platesc pentru sfaturile "colegiale". Oricum, va multumesc pentru sfaturile D-voastra.

ps: toti ne dorim rezultate maxime, cu efort minim, nu !? :)

Oricum, voi "rasfoi" putin forumul, si sunt sigur ca voi gasi tot ce imi trebuie, asa cum ati afirmat.
ma bucur ca nu te-ai suparat.
Poti sa te uiti la un comentariu laborios despre aceasta taxa, la rubrica "Comentarii" pe www.juridice.ro; pe blogul lui Cristi Danilet, are o hotarare bine motivata acolo si pe acest site, alte hotarari care te vor ajuta f. mult.
Succes!
Mersi mult, vezi ca ne intelegem noi :)))

Problema e ca unii sunt la inceput, si putin nesiguri. Cred ca toti au trecu prin aceasta perioda. Daca nu ai pe cineva langa tine, vrei sa-ti verifici fiecare miscare, cel putin asa sunt eu :)
Pasi de urmat pentru recuperarea taxei auto de prima inmatriculare :
1. Primul pas ce trebuie facut de cel care a platit taxa de prima inmatriculare si doreste sa-si recupereze banii este sa se reprezinte la Directia Generala de Finante Publice Judetene (DGFPJ, unde va depune o cerere prin intermediul careia va solicita restituirea taxei la care va anexa totodata si chitanta care sa ateste plata taxei de prima inmatriculare. In urma acestei cereri, reprezentantii Fiscului vor fi obligati sa raspunda solicitantului in maxim 30 de zile. Insa, de cele mai multe ori, raspunsul va fi negativ.
2. Cu raspunsul negativ al Fiscului, persoana in cauza trebuie sa intocmeasca o cerere de chemare in judecata a Administratiei Finantelor Publice (Fiscul) pe care o va depune la Sectia Comerciala si de Contecios Administrativ si Fiscal a Tribunalului Judetean.

Alte discuții în legătură

Restituire taxa poluare danasorescu danasorescu Buna ziua,locuiesc in Bucuresti,am cumparat in luna mai 2010 un autoturism ford la mana a doua,adus din Germania si inmatriculat pentru prima data in ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto avril_dor avril_dor Se poate recupera taxa auto de prima inmatriculare platita la 02.09.2008 daca chitantele sunt la dosarul lasat la politie? (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare Bias39 Bias39 Am cumparat o masina pe care nu am inscris-o avand in vedere ca trebuie sa platesc taxa de prima inmatriculare. Pot solicita scutirea de la plata acesteia ... (vezi toată discuția)