buna ziua , am o intrebare :sotul meu a cumparat in leasing in anul 2004 de la S>C>[editat] o masina [editat] ,;a reusit sa p[lateasca vreo 6
-7 rate ,perioada in care societatea a reziliat contractul fara nici o sesizare catre sot ,sotul a aflat ulterior de reziliere ,cand firma a respins plata ultimei rate ,i a dat de banuit sotului ca ceva nu i in regula stiind ca noi mai datoram firmei bani ;la scurt timp ne am trezit acasa si cu o citatie din partea firmei in care suntem acuzati de neplata ratelor datorate firmei desi o singura data am platit factura dupa 3 zile de la data scadenta ;nefericirea face ca in octombrie 2005 sotul decedeaza si firma dupa recuperarea masinii <[editat] >,imi liciteaza apartamentul in lipsa mea sau a unia din familia mea ,trimite acasa sa se treaca la executarea silita a imobilului in care locuiesc a carui evaluare s a facut dupa imaginatia nu stiu cui ,pe patron nu reusesc sa l gasesc ,la adresa care pretinde ca i firma nu i nimic nu mai stiu ce sa fac cum sa procedez am solicitat si ajutorul D NA din localitate ;v as ramane indatorata daca m ati sfatui incotro s o iau . va multumesc anticipat
Situatia dvs. este destul de complicata si...neclara.
Trebuie studiat contractul de leasing si trebuiesc verificate clauzele.Daca sotul dvs. a decedat, dvs. ati preluat atat activul mostenirii ramasa de pe urma acestuia, cat si pasivul.
Nu cunosc detaliile spetei dvs., care sunt foarte importante, ca sa va spun concret ce puteti face in acest moment insa ar trebui, in principiu, daca mai sunteti in termen, sa formulati o contestatie la executare.
Ne spuneti ca ar exista o citatie...ceea ce inseamna ca firma de leasing a formulat si o actiune impotriva sotului dvs.Ce aparari ati formulat in acel proces?
Apoi...din anul 2005 de cand a decedat sotul dvs. si pana in prezent, a trecut ceva timp...posibil ca dreptul creditorului de a solicita acel debit sa fie prescris.
:offtopic:
Stergeti, va rog, denumirea societatii implicate in discutie din cuprinsul mesajului dvs.Am observat ca ati ignorat si mesajul privat pe care vi l-am trimis in acest sens.Incercati sa respectati Regulamentul de postare in forum.
Buna ziua!
Revin la dvs.cu unele detalii privind contractul de leasing a unei masini DACIA SOLENZA.Mentionez ca acest contract a fost incheiat la 30.12.2003 stabilindu-se achitarea masinii in termen de 36 rate,sotul avand obligatia stabilita prin contract de a achita sumele necesare pt asigurarea obiectului leasingului inainte de data scadenta inscrisa pe polita de asigurare , odata cu primirea notificarii din partea locatorului.Pt plata cu intarziere a platelor casco sotul datoreaza penaliaxari de 20 %/zi din valoarea sumei de plata, pt fiecare zi de intarziere.Societatea de asigurari nu despagubeste unele daune produse autoturismului.
In data de 17.11.2004 primim o notificare prin care ni se cere sa achitam ultima rata si totodata ne anunta cu aceasta ocazie ca au reziliat contractul,desi in realitate pana la acea data sotul a platit ratele.Sotul vazand ca banii au fost refuzati si-a luat un avocat pt a-si cauta drepturile.Avocatul sotului se pare ca l a sfatuit gresit indrumandu l sa nu restituie autoturismul.
Astfel firma cere executarea silita de ridicare a autoturismului in cauza,cerere respinsa printr-o sentinta atacata de catre utilizator printr-un recurs admis in februarie 2005 de catre Tribunalul Maramures.Dupa cum v am spus sotul moare in oct 2005 , cazul a ramas pe rol ; mi am luat un alt avocat care m a sfatuit sa predau autoturismul pe care l am si predat in 2009,dar autoturismul nu a fost folosit pt ca firma a furat numarul de imatriculare de pe masina care a fost parcata in fata blocului,fapt care a si confirmat mecanicul auto adus de firma pt preluare.In 2010 se trece la vanzarea prin licitatie a imobilului in care locuiesc in lipsa mea sau unia din membrii familiei si de atunci ne tot judecam si nu mai stiu ce sa fac.Avocatul meu a inaintat acest caz si D.N.A -ului dar inca ma judec.
Sfatuiti-ma ce mai pot sa fac( imi cer scuze daca exprimarea nu-i tocmai adecvata termenilor corecti , deoarece nu sunt familiarizata cu termeni juridici).
Va multumesc anticipat!
doamna, aveti o situatie complicata. Singurul sfat util ar fi sa va luati un avocat competent care sa va ajute in contestatia la executare. Ce treaba are DNA-ul cu asta?