avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Completarea unui bilet la ordin avalizat de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Completarea unui bilet la ordin avalizat de administrator

Buna ziua
As dori sa stiu cum se procedeaza cu un bilet la ordin ce l-am primit drept garantie de la administratorul unei societati de la care am primit refuz la filele CEC cu care trebuia sa plateasca marfa din facturi.
Administratorul a avalizat biletul la ordin el personal si as dori sa stiu daca din bunurile ce le detine administratorul pot sa- mi recuperez prejudiciul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marina08 , utilizator 14:55, 22 Martie 2011
Da, se poate trece la urmarirea administratorului daca firma nu a achitat datoria.
Va multumesc pentru raspuns insa as dori daca se poate sa-mi spuneti si in ce modalitate.
Eu am un bilet la ordin gol dar avalizat de administrator.
Il completez cu datele societatii si raspunde administratorul pentru datoria cumulata de pe cele 2 file CEC refuzate.
Asa banuiesc,nu am mai avut cazuri pana acum.
Oricum va multumesc pentru raspunsul dvs.
Nu e atat de simplu...trebuie sa urmezi pasii din contract: sa il instiitezi cu "...zile" ca vei folosi acel bilet lasat garantie, sa te asiguri ca a primit instiintarea ( fax/ posta)...ai un proces verbal de predare/primire a B.O? si o imputernicire sa poti completa tu acest bilet? daca "da" urmeaza procedura, daca "nu" ia legatura cu un avocat.... E posibil sa-ti plateasca acest B.O. din "omenie", dar daca CEC-urile le-a refuzat care sunt cu urmarire penala imediata ( banca anunta politia!) e putin probabil sa aiba asa multa "omenie". Consulta un avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - sechestru magyari magyari Buna ziua, Voi avea in curand o executarea silita, pentru o suma importanta, insa inainte vreau sa aflu pareri, opinii pentru ca nu as vrea sa risc. Este ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare ana74 ana74 Am si eu nevoie de cateva sfaturi. Firma mea a vandut in luna septembrie produse pentru care am primit 2 file CEC, dar au fost refuzate la plata. CEC-urile ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)