avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - sechestru
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - sechestru

Buna ziua,

Voi avea in curand o executarea silita, pentru o suma importanta, insa inainte vreau sa aflu pareri, opinii pentru ca nu as vrea sa risc.

Este vorba de o relatie contractuala intre societatile A si B. Firma A a livrat bunuri societatii B, in baza unui contract de vanzare-cumparare. In contract este prevazut faptul ca "plata se va efectua in x zile de la data emiterii facturii fiscale prin bilet la ordin, in numerar sau ordin de plata." Pentru garantarea platii a fost inmanata atat o fila cec cat si un bilet la ordin.

In lunile noiembrie si decembrie au fost emise cateva facturi, toate acceptate de catre cumparator ( s-a semnat si stampilat fiecare factura ).

Din pacate dupa o luna de negocieri nu s-a ajuns nicaieri, mai bine zis societatea B nu vrea sa plateasca nimic, nu vrea sa semneze vreun angajament sau o esalonare. Singurul raspuns este..."platin cand putem". Mentionez faptul ca este o societate destul de mare, cu foarte multa marfa pe stoc, are 3 magazine prin tara, administratorii au case luxoase, deci este vorba mai mult de rea-vointa.

Ma gandeam ca cea mai buna si rapida solutie ar fi depunerea filei cec la banca, iar in caz de refuz, investirea ( conf modificarilor recente ) si executarea silita. Atata timp cat completam acea fila cec pentru valoarea cumulata a facturilor emise, ar putea sa apara ceva probleme cu ocazia excutarii ? In contract scrie ca se achita cu b.o., numerar sau op. Insa fila cec a fost depusa ca si garantie......Acum nu stiu cum e mai bine, merg cu fila cec, ca are valoare mai mare, sau merg cu b.o. care este prevazut si in contract. Sau eventual impart sumele si folosesc ambele instrumente....

Cealalta intrebare a mea, legata de problema descrisa mai sus, avand in vedere ca societatea are foarte multe bunuri deocamdata, care ar fi procedura de a aplica sechestru pe aceste bunuri, de urgenta ? In primul rand ar avea importanta din considerente psihologice, dar nu in ultimul rand as avea o oarecare garantie ca bunurile nu dispar pana imi iese titlul executor, investit si porneste executarea silita.

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 19:16, 18 Martie 2009
investirea dureaza cam o saptamana. Eu zic sa inaintati bancii bo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

B.o. garantie anca.m anca.m Buna ziua. Am o nelamurire. O cunostinta apropiata este administrator unic la un srl, obiect de activitate transporturi rutiere. Are o factura neachitata la un ... (vezi toată discuția)
Preluare srl g2000 g2000 Buna ziua, daca voi prelua un SRL, prin cesiune de parti, as vrea sa ma asigur ca nu exista instrumente de debit de care eu sa nu stiu. cum pot sa ma asigur ... (vezi toată discuția)
Cec si bilete la ordin Cent Cent Un furnizor mi-a comunicat prin curier (fara sa semnez de primire) ca va folosi fila CEC garantie Marti 10.03.2009 cu suma de aferenta unui contract ce a avut ... (vezi toată discuția)