avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale preluare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

preluare SRL

Buna ziua,
daca voi prelua un SRL, prin cesiune de parti, as vrea sa ma asigur ca nu exista instrumente de debit de care eu sa nu stiu. cum pot sa ma asigur ca nu imi va intra la plata vreun bilet la ordin sau vreun cec, dupa ce voi prelua firma?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:19, 13 Martie 2008
cu filele cec e simplu , verifica la banca, acestea sunt inseriate
in ceea ce priveste BO doar dupa ce verifici contabilitatea sa vezi ce datorii are societatea si sa verifici astfel modul de stingere al acestora (aplicabil si pentru cecuri)
eu ma gandeam cam asa:
1. voi inchide conturile la banca unde le are acum deschise. cu ocazia asta va fi nevoit sa predea toate filele cec, si daca nu le preda, acestea vor fi anulate la cip.
2. cu BO mi-e teama deoarece poate sunt date ca si garantii. chiar daca in conta este totul ok, poate ma voi trezi cu un BO pentru mai stiu eu ce contracte.
g2000 a scris:

poate ma voi trezi cu un BO pentru mai stiu eu ce contracte.

Contractele trebuiesc urmate de facturi iar facturile le vei gasi in contabilitate, deci nu prea poti avea surpriza unui contract fantoma
Ba chiar poti avea surprize foarte mari. Nu poti verifica daca nu sunt lasate BO garantie sau sa fie girate pe la terti, chiar daca nu au factura in spate.
In ce priveste facturile, sunt foarte multe cauze cand acestea au fost emise fara sa fie trecute in contabilitate.:))
dar daca voi face un act in care sa-l puna sa declare pe propria raspundere ca nu exista Bo pe circuit, am vreo acoperire? eu as vrea sa ma spal pe maini de astfel de BO? cum pot sa fac sa-mi fie bine?

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare ana74 ana74 Am si eu nevoie de cateva sfaturi. Firma mea a vandut in luna septembrie produse pentru care am primit 2 file CEC, dar au fost refuzate la plata. CEC-urile ... (vezi toată discuția)
Intrebare!!! fed2 fed2 Exista situatia urmatoare:o creanta parte acoperita cu BO,parte cu CECURI,parte neacoperita de instrumente de plata...O parte din debit(facturile ptr.care s-au ... (vezi toată discuția)
Preluare firma Endelus Endelus doresc sa preiau un srl si sa devin actionar unic ( prin cesiune) si administrator al acestei firme. de ce aspecte trebuie sa tin cont si la ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)