avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale preluare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

preluare SRL

Buna ziua,
daca voi prelua un SRL, prin cesiune de parti, as vrea sa ma asigur ca nu exista instrumente de debit de care eu sa nu stiu. cum pot sa ma asigur ca nu imi va intra la plata vreun bilet la ordin sau vreun cec, dupa ce voi prelua firma?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:19, 13 Martie 2008
Poti sa-i ei o declaratie pe propria raspundere prin care sa ateste ca nu are debite sau BO date catre terti, si ca in caz contrar pt. orice prejudiciu creat va raspunde cu bunurile proprii. ( daca are)
In primul rand ti-as recomanda o verificare (due diligence) atat contabila cat si juridica a societatii. Daca nu vrei sa dai banii pe asa ceva, macar apeleaza la un avocat care sa-ti redacteze contractul de cesiune. Numai asa vei avea toate garantiile si declaratiile pe care le doresti ca sa nu te trezesti cu surprize. Nu e nevoie de vreo declaratie separata de contract, daca faci contractul cum trebuie ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare ana74 ana74 Am si eu nevoie de cateva sfaturi. Firma mea a vandut in luna septembrie produse pentru care am primit 2 file CEC, dar au fost refuzate la plata. CEC-urile ... (vezi toată discuția)
Intrebare!!! fed2 fed2 Exista situatia urmatoare:o creanta parte acoperita cu BO,parte cu CECURI,parte neacoperita de instrumente de plata...O parte din debit(facturile ptr.care s-au ... (vezi toată discuția)
Preluare firma Endelus Endelus doresc sa preiau un srl si sa devin actionar unic ( prin cesiune) si administrator al acestei firme. de ce aspecte trebuie sa tin cont si la ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)