avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala din culpa

in urma cu o luna si jumatate am avut un accident din care am fost vinovata.nu am oprit la semnul stop si in momentul patrunderii in intersectie m-a lovit o masina.conducatorul acelei masini nu avea permis si a spus ca in momentul impactului a pus mana la ochi.masina mea s-a rasucit iar a lui a lovit o femeie pe trotuar.Acum acea femeie vrea de la mine 2000 de euro considerand k eu sunt vinovata.mentionez ca are 14 zile de spitalizare cu revenire.....a avut un picior rupt sau ceva de genul.Dar oare la judecata am vreo sansa sa nu ii dau acesti bani?Tinand cont ca nu eu am lovit-o pe ea,ca cel ce a lovit-o nu avea permis?Inca nu am consultat un avocat dar va trebui deoarece eu nu accept sa ii platesc suma si cei de la politie m-au chemat saptamana urmatoare sa dau declaratie de invinuit.Va rog frumos sa ma ajutati eventual ce as putea face ?
Cel mai recent răspuns: ContSters59602 , utilizator 21:47, 6 Iunie 2008
Puteti fi sigura ca si impotriva celuilalt conducator auto s-a intocmit dosar de cercetare penala.
Cat priveste despagubirile pe care le pretinde persoana accidentata in urma evenimentului rutier, daca aveti asigurare ( e valabil si pentru celalalt conducator auto) firma de asigurari va fi obligata sa plateasca daunele materiale si, eventual, morale catre victima. Conditia esentiala e ca acea firma sa fie introdusa in cauza, pentru ca hotararea sa ii fie opozabila.
Mentionez ca nu am asigurare nici eu si nici celalalt conducator auto.(asigurare pe viata,ca asigurare la masina aveam casco).Ideea este ca aceea femeie a fost foarte rautacioasa si nu a vrut sa accepte oferta mea,a vrut neaparat sa se ajunga in instanta.Din cate am inteles eu expertul tehnic judiciar specializat in accidente rutiere poate stabili cotele de vinovatie,politistul spunandu-mi ca este considerata culpa comuna.
Nu este vorba nici de asigurarea de viata, nici de casco, ci de asigurarea de raspundere civila, adica RCA.
Fiind culpa comuna, instanta, pe baza expertizei judiciare, care se va efectua in cauza, va stabili exact cuantumul despagubirilor.
Am inteles ca vinovata de producerea accidentului este doamna.
O sa se stabileasca, asa cum a spus Luci, pe baza expertizei judicare in ce masura este si celalalt vinovat.
Deocamdata presupun ca este cercetat pentru conducerea fara permis.
Victima cu piciorul rupt s-ar putea sa aiba mai multe zile de ingrijiri medicale.
Mentionez ca victima are 14 zile de spitalizare cu revenire asa a adus la dosar dovada,dar mi se pare ciudat deoarece dupa accident politistul s-a dus la spital sa verifice starea ei si a zis ca ii punea atela.......la picior...de la o atela la 14 zile de spitalizare.....

Alte discuții în legătură

Accident circulatie silvyuk silvyuk buna ziua. In urma cu aproximativ 1an si 6 luni am fost inplicat intr-un accident de circulatie cu victima. accidentul s-a petrecut pe trecerea de pietoni, ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pieton-victima - ce daune pot cere? afx afx Buna ziua, De curand am fost victima unui accident rutier pe o trecere de pietoni. Am scapat cu rani usoare si contuzie la pumnul stang, acesta umflandu-se ... (vezi toată discuția)