avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajata insarcinata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajata insarcinata

v-as ruga sa ma lamuriti cu urmatoarea problema : cum trebuie procedat in cazul unei angajate care a anuntat ca este insarcinata?
Cel mai recent răspuns: mirelanicola.72 , utilizator 07:56, 23 Martie 2011
1. Trebuie sa cititi OUG 96/2003 privind protecţia maternitãţii la locurile de muncã si Normele de aplicare (HG537/2004) deoarece este mai mult de scris.

2. Va redau din OUG 96/2003:
Art. 7. - (1) În termen de 10 zile lucrãtoare de la data la care angajatorul a fost anunţat în scris de cãtre o salariatã cã se aflã în una dintre situaţiile prevãzute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligaţia sã înştiinţeze medicul de medicina muncii, precum şi inspectoratul teritorial de muncã pe a cãrui razã îşi desfãşoarã activitatea.
(2) De la data primirii înştiinţãrii medicul de medicina muncii şi inspectoratul teritorial de muncã vor verifica condiţiile de muncã ale salariatei la termenele şi în condiţiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
Va multumesc mult si v-as ruga sa-mi spuneti unde trebuie depusa aceasta instiintare? La registratura ITM? Sau mai bine zis, se mai depune daca cei de la ITM nu mai tin evidenta salariatilor?
Instiintarea se depune la registratura ITM si va merge la Dep. Sanatate si Securitate in Munca (nu are legatura cu Dep. Relatii de Munca, unde se duceau CIM si actele aditionale).
Va multumesc mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare itm referitor la salariata gravida predaangela predaangela Buna ziua, as dori sa stiu, daca ma puteti ajuta, care este procedura de anuntare a ITM ului in legatura cu o salariata insarcinata: ea anunta firma si noi ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal, indemnizatie pentru ccc ContSters118682 ContSters118682 Buna ziua Sunt insarcinata in cinci luni jumatete si sunt angajata pe perioada nedeterminata la o societate comerciala din anul 2003, salariul brut 1800 lei. ... (vezi toată discuția)
Oug 96/2003 iisis iisis Buna Desi probabil acest subiect a mai fost dezbatut in trecut, revin si intreb: Sunt insarcinata in sapt 16, azi am facut adresa catre angajator cf OUG ... (vezi toată discuția)