avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal, indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal, indemnizatie pentru CCC

Buna ziua
Sunt insarcinata in cinci luni jumatete si sunt angajata pe perioada nedeterminata la o societate comerciala din anul 2003, salariul brut 1800 lei. In ultimul an de zile am beneficiat de 20 zile concediu legal.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce demersuri trebuie sa fac pentru a beneficia de toate drepturile acordate prin lege angajatelor insarcinate, mentionez ca inca nu mi-a instiintat in scris angajatorul de starea mea.
Astept cu interes raspunsurile dvs., tinand cont de prevederile noului cod al muncii, intrat in vigoare la 1 mai 2011.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:20, 5 Mai 2011
1. Situati dvs. este reglementata de OUG 96/2003 si Normele de aplicare a ei (HG 537/2004). Ar fi bine sa e citit ca sa stiti ce drepturi aveti dvs. si ce obligatii are angajatorul.
2. Aveti obligatia legala de a instiinta angajatorul despre satrea dvs. de graviditate apoi este treba angajatorului sa respecte legea. La instiintarea scris anexati si o adeverinta de la medicul de familie sau medicul curant ginecolog care sa ateste starea de graviditate.
3. Va redau din OUG 96/2003:
Art. 7. - (1) În termen de 10 zile lucrãtoare de la data la care angajatorul a fost anunţat în scris de cãtre o salariatã cã se aflã în una dintre situaţiile prevãzute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligaţia sã înştiinţeze medicul de medicina muncii, precum şi inspectoratul teritorial de muncã pe a cãrui razã îşi desfãşoarã activitatea.
(2) De la data primirii înştiinţãrii medicul de medicina muncii şi inspectoratul teritorial de muncã vor verifica condiţiile de muncã ale salariatei la termenele şi în condiţiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru in timpul sarcinii Dana2112 Dana2112 Buna ziua, Am primit de la doctor o adeverinta in care este recomandata reducerea programului de lucru pentru ca am o sarcina cu risc. Am dus la angajator ... (vezi toată discuția)
Notificare de graviditate raluk_cream raluk_cream Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.Ce trebuie sa scriu in notificarea de graviditate mai exact am o idee dar nush sigur (vezi toată discuția)
Angajata insarcinata Daliborka Daliborka Buna ziua im momentul in care angajata prezinta o adev de la speciliast/medicul de familie precum este insarcinata, ulterior ce pasi trebuie urmati? se face ... (vezi toată discuția)