Buna ziua,
as dori sa stiu daca cineva depune o reclamatie in numele altei persoane iar la semnatura semneaza persoana respectiva iar agentul ii taie semnatura care ramane totusi vizibila punand sa semneze, urmand ca in urma audierii sa dam declaratii, aceeasi persoana care insoteste respectiva persoana in varsta desi incepe cu subsemnata....iar la sfarsit scrie Aceasta imi este declaratia pe care o dau sustin si semnez personal, de fata fiind si soacra mea.....
acesta se semneaza tot cu numele soacrei chiar in fata organului de politie care ancheta respectiva reclamatie.
Se poate face reclamatie ptr fals si uz de fals? sau ce as putea invoca mai ales ca respectivele reclamatiisi declaratii sunt din anul 2006.?
Uzul de fals ,nu poate fi invocat,pentru ca in cauza nu este inscris oficial si nici nu s-a produs o consecinta juridica,dupa cum impune ,norma in vigoare ,pentru incadrarea sub aspectul savarsirii infractiunii la care faceti referire
Nu trebuie neaparat sa vorbim despre fals material in inscrisuri oficiale ci putem vorbi despre un fals material sub semnatura privata, dar dat fiind faptul ca soacra era de fata si exista evident acordul ei pt acea semnatura infractiunea nu poate subzista.
reclamatia si declaratiile date sunt in fata politistului care ancheteaza respectivul caz, are nr de inregistrare, data, ora, anul si semnatura lui.
Intradevar se afla si soacra dar de ce se semneaza cu numele ei in toate actele ce fac obiectul acestui dosar cand ea da declaratii in numele ei si la sfarsit scrie
o sustin si o sustin personal de fata fiind si soacra mea.....?????!!!!!!
intr-una din declaratii decla ca este intrutotul de acord cu rezultatele verificarilor si masurilor luate si nu mai dorim continuarea cercetarilor.........., retragem plangerea depusa inregistrata cu nr de mai suss si nu mai dorim raspuns in scris la domiciliu.
In eventualitatea raspunsului scris suntem de acord ca acesta sa fie inaintat pe adresa.......................................
si culmea ca a primit un raspuns total diferit de ceea ce am declarat noi, ar cu acest raspuns incearca sa induca in eroare organele judecatoresti.
Eu si sotia mea avem un contract de intretinere cu bunica ei. In 2005 sub presiunea socrului meu,bunica a inaintat o actiune civila prin care vroia sa anuleze respectivul contract. In 2006 soacra mea impreuna cu bunica au depus la politie o reclamatie, iar dupa 2 saptamani am fost invitati la sectie unde am dat declaratii asupra acuzelor care ne-au fost aduse. Binenteles ca si soacrei mele i-au fost luate declaratii, una inaintea noastra iar a doua dupa ce am dat si noi declaratii.. In ambele declaratii incepe cu subsemnata..... iar la sfarsit scrie
Aceasta imi este declaratia pe care o dau sustin si semnez personal, de fata fiind si soacra mea.....
acesta se semneaza tot cu numele soacrei chiar in fata organului de politie care ancheta respectiva reclamatie, pe declaratii existand si semnatura bunicii..
Nicaieri nu apare semnatura soacrei desi aceasta da respectivele declaratii in numele ei.
In momentul de fata bunica a inaintat iarasi o actiune civila la care a adaugat si raspunsul prinit la aceasta reclamatie din 2006, in ultima declaratie declara ca este intrutotul de acord cu rezultatele verificarilor si masurilor luate si nu mai dorim continuarea cercetarilor.........., retragem plangerea depusa inregistrata cu nr de mai sus si nu mai dorim raspuns in scris la domiciliu.
In eventualitatea raspunsului scris suntem de acord ca acesta sa fie inaintat pe adresa.......................................soacrei.
Desi noi am scris in declaratiile date, inclusiv soacra mea ca ne angajam ca vom evita orice stare de conflict de orice natura, in raspunsul scris apare ca numai eu si sotia am fost invitati la sectia de politie unde ni s-au luat angajamente scrise cu privire la modul de comportare fata de bunica,vecini si societate.
Dar in toate declaratiile nu apare semnatura soacrei, ci semnatura ei dar cu numele bunicii impreuna cu semnatura bunicii.
Toate actele sunt datate si semnate de politistul care a anchetat cazul.