avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acte false depuse de reclamant
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Acte false depuse de reclamant

Buna ziua! Sunt parat intr-un dosar de concurenta neloiala.
1. Reclamantul a depus la dosar un act aditional la contractul individual de munca care l-a sectiunea salariat apare numele meu dar este semnat de secretara lui. Un alt act, respectiv cererea mea de demisie are modificata data de la care incepe sa-si faca efectul demisia cat si data din subsolul documentului, ambele nefiind modificate de mine ci de reprezentantul firmei care face reclamatia. Care sunt cele mai eficiente mijloace prin care pot combate falsurile lui? Avand in vedere ca face uz de falsuri mi-e teama sa nu recurga si la martori mincinosi.
2. Minte spunand ca a gasit in firma lui o carte de vizita de a mea pe care eu o dadeam clientilor lui. Cum as putea dovedi ca minte? Eu am facut acea carte de vizita la cateva luni dupa ce mi-am dat demisia. Cum ma pot apara fata de acest argument?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:32, 6 August 2012
1. Solicitati inscrierea in fals.

Cod procedura civila:
Art. 178
Cand una din parti declara ca nu recunoaste fie scrisul, fie semnatura, instanta va pasi la verificarea inscrisului. Spre acest sfarsit, presedintele instantei va obliga pe cel caruia i se atribuie scrierea sau semnatura sa scrie si sa semneze sub dictarea sa, parti din inscris. Refuzul de a scrie va putea fi socotit ca o recunoastere a scrisului.

Art. 179
Daca instanta, dupa verificarea inscrisului cu scrisul sau semnatura facuta in fata ei sau cu alte inscrisuri, nu este lamurita, va dispune ca verificarea sa se faca prin expert, obligand partile sa depuna de indata inscrisuri pentru verificare. Se primesc ca atare:
1. inscrisurile autentice;
2. inscrisurile private, netagaduite de parti;
3. partea din inscris netagaduita;
4. scrisul sau semnatura facuta inaintea instantei. Inscrisurile depuse pentru verificare vor fi semnate de presedinte, grefier si parti. Partile iau cunostinta de inscrisuri in sedinta.

Art. 180
Daca una din parti declara ca scrisul sau semnatura este falsa si cealalta parte nu este de fata, instanta va dispune infatisarea partilor in persoana, la alt termen, cand partea care a invocat inscrisul va arata mijloacele sale de aparare si va depune inscrisul pentru verificare. Partile pot fi reprezentate si prin mandatari cu procura speciala, daca dovedesc o impiedicare bine intemeiata.


2. Depuneti la dosar factura sau bonul fiscal prin care se poate face dovada ca ati cumparat respectivele carti de vizita ulterior datei demisiei.
Da, aveti la dispozitia inscrierii in fals asa cum s-a aratat si mai sus.
Se va stabili pe baza de expertiza adevarul.

Referitor la cartea de vizita se pare ca el trebuie sa dovedeasca si dvs. sa va aparati.
Poate veni cu un martor care sa declare ca a primit o carte de vizita de la dvs. in perioada cand lucrati la firma.
In acest caz trebuie sa va ganditi cum sa va aparati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in fals  Raicu Raisa Raicu Raisa Se poate depune inscrierea in fals odata cu cererea de expertiza grafica? Care este documentul prin care se depune cererea de inscriere in fals in cadrul unui ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica a semnaturii unui document in copie Irinel Antoniu Irinel Antoniu Reclamantul depune un contract in copie, cu mari obligatii financiare pentru parat. Reclamantul sustine copia contractului cu un martor care declara ca l-a ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica - care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un document pentru a fi admis la expertiza? lilicrin lilicrin Care sunt conditiile ce trebuie sa le intruneasca un document pentru a putea fi admis la expertiza grafologica? (vezi toată discuția)