avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Un avocat poate semna in locul clientului cu semnatura ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Un avocat poate semna in locul clientului cu semnatura acestuia ??

Buna ziua

am o mare rugaminte .. am un proces de incredintare minor de 1 an si acum dupa mai mult timp am sesizat ca avocatul doamnei tot semneaza in numele acesteia redacteaza recursurii si toate incep cam asa :

Subsemnata X afirm declar etc .. in acestea mereu sunt calomniat .. iar la sfarsitul acestora scrie numele subsemnatei si semneaza el .. deoarece concubina este in italia de ceva timp .....
daca ar avea imputernicire din cate stiu eu ar trebui sa scrie la sfarsit domnul Y in calitate de imputernicit ??
multumiriii
Cel mai recent răspuns: sawy , utilizator 10:14, 8 Mai 2012
In mod normal, un avocat poate semna in numele clientului daca are mandat in acest sens, insa cu semnatura proprie nu cu cea a clientului.
Precizez ca nu cred ca are mandat poate o delegatie ,iar acest abuz a fost facut in repetate randurii in care acesta a facut mai multe acuzatii nefondate si calomnioase la adresa mea .. semneaza si declara concubina in ele ca se afla in italia asa cum este de fapt .. dar notele sunt trimese fax de la o unitate din oras ..
Infractiunea despre care vorbest este daca nu ma insel .. Fals in inscrisuri oficiale si ???


Multumesc anticipat
Cand am vorbit depre mandat m-am referit la continutul contractului de asistenta juridica semnat intre un avocat si clientul sau.
In acest contract sunt specificate puterile incredintate avocatului in limitele carora acesta ar trebui sa actioneze.
Daca va simtit calomniat puteti depune o plangere in acest sens.
Exista plangere pentru concubina dar sincer nu mai stiu ce sa cred eu am depus plangere pentru ea dar ea e fugita din tara de 1 an cu minorul si eu sunt calomniat de avocat tot timpul in faxurii si alte note scrise ....
Avocatul, atunci cand a semnat contractul de reprezentare, mai mult decat sigur s-a asigurat ca va avea dreptul de a face orice acte in interesul clientului sau, ca atare nu poate fi atat de imprudent sa semneze astfel incat semnatura sa sa fie considerata un fals. Cred ca toti avocatii procedeaza la fel, niciunul nu alearga dupa client sa-i semneze un act procedural. Codul de procedura civila prevede expres care anume acte necesita o imputernicire speciala, in astfel de cazuri, intradevar este nevoie de o imputernicire speciala, chiar data in fata unui notar public sau in fata instantei, personal de catre cel reprezentat. Dumneavoastra, daca nu ati participat la angajarea acelui avocat, nu aveti de unde sti ce s-a cuprins in contractul de reprezentare, contract in baza caruia se intocmeste imputernicirea avocatiala, care face referire la acesta.

Alte discuții în legătură

Urgent! simo79 simo79 Buna ziua , Daca o cerere de recurs este redactata de un avocat,mandatat doar ca sa o redacteze,aceasta trebuie sa fie semnata si de recurenti? Va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Unde si cum ar trebui sa formulez o plangere atat civila cat si penala? P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, As dori sa intreb daca socrul meu a intrat in camera mea si mi-a controlat in acte,unele din acestea disparand iar unele a facut copii ptr a ma da ... (vezi toată discuția)