Am ajutat un prieten să-și cumpere mașină, făcând contractul pe numele lui și achitând-o pentru că el era în delegație. Mi-a restituit doar o jumătate din sumă, cum îmi pot recupera banii?
Buna seara , acum jumătate de an am ajutat un prieten sași cumpere o mașina , el era în delegație .
Eu am vb cu vânzătorul am făcut contractul de vânzare cumpărare pe numele lui banii au fost dați de mine , a luat mașina mi-a dat doar jumătate din bani și acum numai vrea să-mi restituie diferența , ce as putea sa fac sa recuperez banii .il am ca martor pe vanzator ca i-am dat banii . Și am discuția care am avut-o cu el pe watzap cu sumele
Aveti la indemana urmatoarele demersuri:
-actiune în răspundere civilă contractuală, fondată pe contractul de împrumut cristalizat prin voința părților, dovada contractului se va putea face inclusiv prin martori având în vedere imposibilitatea morală de formalizare a convenției dictată de relația de prietenie statornicită inter partes;
-plângere penală pentru înșelăciune.
Sa-mi fac griji ?!
dogele
Buna ziua! Maica-mea a vandut un autoturism. A primit toti banii, noul proprietar si-a transcris-o, totul era ok. Pana mai deunazi cand cumparatorul m-a sunat ... (vezi toată discuția)