avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am ajutat un prieten să-și cumpere mașină, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am ajutat un prieten să-și cumpere mașină, făcând contractul pe numele lui și achitând-o pentru că el era în delegație. Mi-a restituit doar o jumătate din sumă, cum îmi pot recupera banii?

Buna seara , acum jumătate de an am ajutat un prieten sași cumpere o mașina , el era în delegație .
Eu am vb cu vânzătorul am făcut contractul de vânzare cumpărare pe numele lui banii au fost dați de mine , a luat mașina mi-a dat doar jumătate din bani și acum numai vrea să-mi restituie diferența , ce as putea sa fac sa recuperez banii .il am ca martor pe vanzator ca i-am dat banii . Și am discuția care am avut-o cu el pe watzap cu sumele
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Il puteti da în judecată.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu pentru fraudă.
Ce suma aveti de recuperat?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti la indemana urmatoarele demersuri:
-actiune în răspundere civilă contractuală, fondată pe contractul de împrumut cristalizat prin voința părților, dovada contractului se va putea face inclusiv prin martori având în vedere imposibilitatea morală de formalizare a convenției dictată de relația de prietenie statornicită inter partes;
-plângere penală pentru înșelăciune.
Mai am de recuperat 3000 lei eu am toate discuțiile cu el cu ce bani i-am dat pe Watzapp

Alte discuții în legătură

Buna, am cumparat un autoturism, si in contractul de vanzare ... liamera24 liamera24 Buna, am cumparat un autoturism, si in contractul de vanzare cumparare, vanzatorul a semnat confirmand ca a primit valuarea masinii, si eu apii an semnat ca ... (vezi toată discuția)
De pe un contract de vânzare-cumpărare lipsește semnătura cumpărătorului. poate fi considerat contract fals sau e doar o omisiune a celui care le redactează? Diamandi Diamandi Buna ziua. Daca pe un contract de vanzare cumparare lipseste semnatura cumparatorului dar apar datele lui scrise la calculator sau masina de dactilografiat se ... (vezi toată discuția)
Sa-mi fac griji ?! dogele dogele Buna ziua! Maica-mea a vandut un autoturism. A primit toti banii, noul proprietar si-a transcris-o, totul era ok. Pana mai deunazi cand cumparatorul m-a sunat ... (vezi toată discuția)