avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sa-mi fac griji ?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sa-mi fac griji ?!

Buna ziua! Maica-mea a vandut un autoturism. A primit toti banii, noul proprietar si-a transcris-o, totul era ok. Pana mai deunazi cand cumparatorul m-a sunat si mi-a zis sa-i dau niste bani, altminteri merge la melitie si ma da in cremenal. Cam la nivelul asta se exprima. Pe ce se bazeaza? Eu am semnat in locul mamei contractul de v/c, ii imit perfect semnatura, amintiri din copilarie. L-am inregistrat pe ins si nu-i dau niciun euro. Daca as face-o m-ar avea la mana si m-ar tapa necontenit. Daca l-as da pe mana organelor, flagrant, etc, etc, nu-mi prea convine, cu procurorul nu esti niciodata prieten. Nu in ultimul rand daca mama recunoaste iscalitura ca fiind a dumneaei, n-are ce sa mi se intampla. Chiar daca pare ca stau bine, prudenta ma indeamna sa cer sfatul specialistilor de pe forum. Sa nu uit: tipul m-a vazut ca am semnat, dar eram doar noi doi si eram la mine in casa, cred ca nu am fost filmat. Astept opinii!
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 12:33, 16 Decembrie 2016
Infractiunea pe care ati savarsit-o se incadreaza la fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Art. 322
Falsul în înscrisuri sub semnătură privată
(1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Tentativa se pedepseşte.

Daca se ajunge in instanta iar mama declara ca a semnat ea contractul savarseste infractiunea de fals in declaratii.

Care au fost motivele pentru care nu a semnat mama contractul?
Aveati pur si simplu posibilitatea legala sa va faca o procura sa va ocupati de vanzarea masinii si sa nu ajungeti in postura sa va folositi indemanarea din copilarie.
In urma unei hotarari judecatoresti contractul poate fi anulat.
Eu zic ca daca mama isi recunoaste semnatura ca fiind a ei nu exista nici un risc.
@cris Asa m-am gandit si eu, totusi... @cyan Procurorul @cyan, de la cianhidricB-)... Ei, nu-i dracu' asa negru... Voi consulta un avocat in mod sigur. Citatele tale din noul cod penal sunt bune, doar daca poti dovedi ceva. Repet, am fost numai noi doi la semnare, cuvantul lui impotriva cuvantului meu. Apoi e o chestie pe care vad ca n-o stii despre iscalitura. Oricine poate recunoaste orice iscalitura !. Este obligatia celeilalte parti sa dovedeasca falsul. Ai idee cat costa o expertiza?! Asa m-am gandit, nu stii! Am pus pe un ecran cu diagonala de un metru semnatura mea si pe cea a mamei. Nu-mi fac griji! Cum am ajuns aici? Simplu si as adauga ca din prostie. Eu cu autoturismul eram in localitatea A, mama in localitatea B. Cumparatorul a insistat sa mergem pe repede inainte. Daca se ajunge la organe mama, care nu stie sa spuna decat adevarul, va merge asistata si va invoca dreptul la tacere. In instanta la fel, va cere sa se judece dupa inscrisuri. Si nu in ultimul rand, daca si daca, il iau cu mine pe cumparator, e complice :giggle: Oricum, avocatul va decide strategia de ,,lucru". 99% cred ca nu se va ajunge acolo, mai ales ca nu i-am pricinuit nicio paguba cumparatorului, el vrea doar sa ciuguleasca niscai bani. Inchei aici si le multumesc tuturor celor care mi-au raspuns! :offtopic:
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
dogele, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri sub semnatura privata ContSters110543 ContSters110543 Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru,fals in inscrisuri sub semanatura privata ce inseamna?am fost trimis in judecata pt ca am completat niste ... (vezi toată discuția)
Delimitare juridica geomarian geomarian Buna ziua. M-ar interesa care este delimitarea juridica intre ceea ce inseamna fals si uz de fals in inscrisuri private si fals si uz de fals in inscrisuri ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Avem un dosar penal deschis pentr fals si uz de fals cu continuitate iar politia a trimis dosarul la parchet iar parchetul a vrut sa claseze ... (vezi toată discuția)