avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara, Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara, Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la persoana ...

Buna seara,

Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la persoana X, care a mintit si eu am gresit fiind de buna credinta, crezand ca imi va da fiscal la masina (sau ca va duce contractul la primarie, ca mai nou ajunge parafa si semnatura sus),

Problema? Domnul X nu este proprietar in acte, si a falsificat actele cu o semnatura fictiva, pe cand actele sunt pe numele Y, si nu are X nici o procura/nimic de la notar ca sa-i permita asemenea mutari. X a avut si un complice, si stiu numele complet al complicelui, dar si angajatorul lui X.

As vrea sa-l dau in judecata pe X, sa-l fac sa plateasca scump pentru aceasta fapta penala - si anume, fals in acte, semnatura falsa, cum o fi termenul legal.

Am vreo sansa daca-mi iau un avocat bun, sa constrang firma Z care il angajeaza pe X ca sa-mi dea numele lui complet si adresa lui (ii stiu doar prenumele, si doar orasul unde locuieste)? Sau ceva cale mai simpla de a inmatricula masina pe numele meu?

Va multumesc!
Gasiti avocatul cel bun, aratati-i actele ce le aveti si veti avea un raspuns sigur, e doar o consultatie platita. Alta data, cind mai faceti astfel de tranzactii, mergeti la un birou care face astfel de acte, acolo se verifica tot, se identifica persoanele si nu se merge mai departe, daca sunt dubii.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2022
latka, utilizator
Buna ziua,

Pentru neimanarea certificatului de rol fiscal la momentul incheierii asa-zisului contract de vanzare-cumparare se poate formula actiune civila prin care sa solicitati constatarea nulitatii absolute a contractului incheiat si sa solicitati restituirea sumei de bani achitate. Contractul este lovit de nulitate absoluta si ca urmare a faptului ca ati semnat cu o persona care nu e proprietar.

Pentru aflarea domiciliului va puteti adresa la Directia de Evidenta a Populatiei, dar acest demers poate fi solicitat de instanta de judecata in cadrul litigiul prin care se solicita constatarea nulitatii absolute a contractului.

In privinta falsului intocmit, se formuleaza plangere penala pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune.

Cu stima,
av.Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat o mașină fără act de vânzare cumpărare. dețin ... Sagetatoarea Sagetatoarea Am cumpărat o mașină fără act de vânzare cumpărare. Dețin certificatul și talonul mașinii. Ultimul proprietar al mașinii a predat fiscalul celui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am comandat o masina de la o persoana care nu este ... Avatafu Avatafu Buna ziua, Am cumpărat o masina de la o persoana care nu este proprietarul din acte, acesta având contract de vânzare cumpărare între el si ... (vezi toată discuția)
Citatie politie ca invinuit catalin1985 catalin1985 Buna ziua. Este prima oara ce mi se intampla si nu stiu ce sa fac. Acum 2 ani am cumparat o masina care avea toate actele, dar cu mai multi vanzatori fara ca ... (vezi toată discuția)