avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am comandat o masina de la o persoana care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am comandat o masina de la o persoana care nu este ...

Buna ziua,

Am cumpărat o masina de la o persoana care nu este proprietarul din acte, acesta având contract de vânzare cumpărare între el si proprietarul masinii, avea masina la impozit pe numele lui, am fost cu el la primărie mi-a dat fiscalul, am fost am luat masina la fiscal pe numele meu, toate bune pana am ajuns la poliție sa o inmatriculez, acolo mi-au spus ca nu pot inmatricula masina deoarece proprietarul are sechestru pe masina din 2016, cum este posibil ca el sa poata da fiscal in 07.2021 catre persoana de unde am cumpărat eu masina? Ce pot face in aceste condiții?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2022
Avatafu, utilizator
Buna ziua,

Daca ati cumparat de la un neproprietar, transmiterea dreptului de proprietate nu a operat in mod valid, astfel ca singura varianta este sa solicitati in fata instantei de judecata rezolutiunea contractului cu solicitarea de repunere a partilor in situatia anterioara, astfel va recuperati suma de bani achitata.

Cu stima,
av.Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am nevoie de ajutor. am cumparat o masina de la persoana ... sofer_auto_17 sofer_auto_17 Buna seara, Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la persoana X, care a mintit si eu am gresit fiind de buna credinta, crezand ca imi va da fiscal la ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină fără act de vânzare cumpărare. dețin ... Sagetatoarea Sagetatoarea Am cumpărat o mașină fără act de vânzare cumpărare. Dețin certificatul și talonul mașinii. Ultimul proprietar al mașinii a predat fiscalul celui ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto de la o pf care nu e proprietar in acte-ajutor!!! claudia_edi27 claudia_edi27 Buna ziua, Am achizitionat recent o masina facand act de v-c cu persoana respectiva dar aceasta nu e proprietar in acte..... Situatia e asa: -masina a fost ... (vezi toată discuția)