avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent!

Buna ziua ,
Daca o cerere de recurs este redactata de un avocat,mandatat doar ca sa o redacteze,aceasta trebuie sa fie semnata si de recurenti?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: simo79 , utilizator 13:27, 2 Iunie 2010
da, trebuie semnata si de recurenti intrucat mandatul acordat avocatului a fost limitata doar la redactarea actului ori, prelungiti mandatul avocatului.
Nu. Acest lucru insemna ca avocatul respectiv nu a fost mandatat si pentru sustinerea recursului in instanta!
INASEL ALIN a scris:

Nu. Acest lucru insemna ca avocatul respectiv nu a fost mandatat si pentru sustinerea recursului in instanta!

Adica este suficienta semnatura avocatului?
Eu consider ca orice avocat care este angajat pentru a redacta un recurs este in drept sa semnez recursul pe care il redacteaza. Atfel, ne-am afla in situatia in care profesia de avocat s-ar confunda intrutotul cu cea de secretar. Din punctul meu de vedere, orice avocat care redacteaza o lucrare ESTE OBLIGAT sa o si semnezea, altfel ne-am putea apuca fiecare sa formulam cereri in numele altor persoane!

Mai mult, chiar si cererile de divort, unde in mod obligatoriu pe actiunea de divort trebuie sa fie semnatura reclamantului, consider ca si avocatul care redacteaza acea actiune trebuie sa o semneze.

In cele din urma, este si in interesul avocatului sa semneze orice act redactat de el (in acest sens existant certitudinea ca lucrarea respectiva ii apartine), pentru a nu fi lezat de alte acte "redactate" in numele sau de terte persoane.

Un ultim aspect trebuie sa il intelegeti, ca avocat a fost imputernicit de recurenti sa le redacteze un recurs, sens in care au semnat un contract de asistenta si o imputernicire avocatiala.

Actele redactate de avocat nu trebuie contrasemnate de clienti! Sunt situaţii in care este imposibil ca un clinet sa semneze o cerere de recurs. Spre exemplu cum ar putea semna un recurs, un client care se afla in Congo?
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
Atunci de ce mai prevede codul civil in art.287 pct.5 sub sanctiunea nulitatii,necesitatea semnarii?Daca avocatul este mandat sa redacteze ,atunci mandatul este limitat la atat,nu si pentru a introduce actiunea in instanta,sau mai mult.
Iar inainte de a pleca in Congo,probabil ca l-a mandatat pe avocat sa ii reprezinte interesele.
Stiu ca cel mai indicat este sa angajezi un avocat,dar pe criza asta...e cam greu ,daca nu imposibil!
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
simo79, utilizator

Alte discuții în legătură

Recurs la sentinta data fara apel A-B-C A-B-C Buna ziua, Am urmatoarele intrebari catre dvs ca specialisti: 1. In ce conditii si conform caror art. se accepta cererea de recurs, motivata, dar semnata nu ... (vezi toată discuția)
Un avocat poate semna in locul clientului cu semnatura acestuia ?? sawy sawy Buna ziua am o mare rugaminte .. am un proces de incredintare minor de 1 an si acum dupa mai mult timp am sesizat ca avocatul doamnei tot semneaza in ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea avocatului de a semna recursul viomari viomari Buna ziua, recursul meu a fost redactat de catre un avocat dar la instanta a fost depus de catre mine exista vreo problema?odata cu recursul am depus si taxa ... (vezi toată discuția)