avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obligativitatea avocatului de a semna recursul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obligativitatea avocatului de a semna recursul

Buna ziua,
recursul meu a fost redactat de catre un avocat dar la instanta a fost depus de catre mine exista vreo problema?odata cu recursul am depus si taxa de timbru 50% din taxa de la fond tocmai ptr a nu exista probleme cu neadmiterea acestuia.
Multumesc anticipat ptr raspunsuri
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:39, 22 August 2014
Buna seara .
In recurs, doar concluziile trebuie semnate de către reprezentanti legali,avocati sau mandatari, care or fi acestia,dupa caz .
Pentru cererie de recurs, nu este obligatoriu ca acestea sa fie semnate si de avocati,pot fi semnate doar de catre recurent,daca indeplineste conditiile legale prevazute de CPC,calitate procesuala,capacitate legala,si reprezinta/justifica un interes legal.
Cu stima,
Marius Bote .


Dacă procesul dvs. a început înainte de 15 februarie 2013 - și după timbraj așa pare -, înseamnă că nu este obligatoriu ca recursul să fie redactat și semnat de către avocat.
Stimat forumist,

Strict asupra întrebării postate, pornind de la premisa judecării conform Noului Cod - care poate fi și falsă, dacă vă judecați după cel vechi - avocatul care redactează recursul, conform contractului, ar trebui, în opinia mea, să-l și semneze.

Totuși, acest lucru nu vă este suficient, repet, în condițiile Noului Cod. Astfel, exigențele art. 83 alin. 3 impun reprezentarea de către avocat, nu doar redactarea recursului. Evident, acesta va trebui redactat de un avocat, dar nu este singura condiție de îndeplinit, deoarece cauza dvs, în integralitate, va trebui să fie susținută de un avocat.

De altfel, textul legal impune nu doar redactarea și motivarea cererii de către avocat, ci și exercitarea si sustinerea recursului de către acesta.

Inclusiv Curtea Constituținală a constatat constituționalitatea acestei norme, în acest sens, puteți vedea și Decizia 414/2014 de respingere a excepției cu privire la art. 83.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
andreigrigoriu, moderator
Daca recursul este semnat de avocat nu conteaza ca l-ati depus dvs. personal.
In fata instantei este obligatoriu sa aveti avocat conform legii noi.

Avocatul este obligat sa emita imputernicire avocatiala daca l-ati platit pentru redactarea recursului si sa il semneze i noile conditii legislative.
Exista si posibilitatea ca recursul sa fie sustinut de un alt avocat decat cel care a redactat motivele de recurs.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare recurs carsteaverginica carsteaverginica buna ziua . am primit citatie sa depun intampinare la recurs , am dus plicul avocatului , iar acesta a depus o intampinare dar nu a semnat-o ca avocat . cand ... (vezi toată discuția)
Despre aplicaþiile jocului de ºah themis themis Iniţiatorii textelor articolelor 13, 83 şi 486 NCPC au avut în vedere, în opinia mea, cel puţin două obiective. Unul declarat şi unul nu. Primul ar ... (vezi toată discuția)
Reprezentare la icjc cracanatu cracanatu Buna ziua Doresc un raspuns la intrebarea: este legal sa ma reprezint singur, ca simplu cetatean fara cunostinte juridice in fata judecatorilor ICJC si sa-mi ... (vezi toată discuția)