avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fila cec
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fila cec

buna. an anul trecut am avut colaborare comerciala cu o firma de materii prime de la care am cumparat materiale de constructii . la inceput am facut contract com. cu ei si am lasat o fila de CEC necompletat , drept garantie . odata nu am putut plati la timp si ei au dpus fila de cec la banca , iar eu am platit ,dar a aparut ca si inselaciune din cauza ca momentan nu aveam bani pe cont . si au inceput urmarirea penala impotriva mea de-si am achitat datoria . as-i avea intrebarea cum as-i putea fii scos de sub urmarirea penala . multumesc . bello
Cel mai recent răspuns: kordo , utilizator 16:44, 21 Martie 2011
Daca stiau de ce au depus atunci fila CEC la banca?
Incadrarea la infractiunea de inselaciune este gresita daca se stia ca fila de CEC nu avea acoperire.
In cazul in care beneficiarul CEC-ului are cunostinta, in momentul emiterii, ca nu exista disponibilul necesar acoperirii acestuia la tras, fapta constituie infractiunea prevazuta de art 84 alin 1 pct2 din Legea nr 59/1934 si nu cea de inselaciune.

Totusi in situatia comerciantului care emite o astfel de fila cunoscand faptul ca nu are disponibil in cont si subzista, de asemenea, o intelegere cu cealalta parte, neexistand intentia de a o induce pe aceasta in eroare, comerciantul dorind sa onoreze plata(lucru ce a si facut) se va putea dispune scoaterea de sub urmarire.

@user: Stimate domn/doamna, ne dati prea putine informatii, nu relatati toata situatia.
Daca Cec-ul a fost completat de altcineva deja ne putem duce in sfera infractiunilor de fals.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
ContSters178374, utilizator
Va multumesc din suflet d.na Olimpia . Bello.
CEC-ul respectiv a fost lasat la firma de unde cumparam materiale , necompletat ,fara stampila decit semnat de mine .S-a discutat cu ei si stiau ca platesc .Totusi au depus la banca , si s-a parut ca am facut o inselaciune , fapt care a fost explicat si dezmintit la organele de cercetare , dar mi s-a spus ca procedura trebie finalizata chiar daca am dovedit nevinovatia mea . Doar ca nu sint linistit pina la solutionarea cazului meu . Bello

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec cu ....bucluc adela popescu adela popescu problema este urmatoarea: prietenul meu a dat cuiva o suma de bani, acesta i-a dat in schimb o fila de cec in alb. persoana respectiva nu mai vrea sa-i ... (vezi toată discuția)
Cec in alb suciu_diana suciu_diana Se poate emite un CEC in alb daca nu exista disponibil in banca?...avand in vedere ca nu este o suma specificata pe instrument. (vezi toată discuția)
Fila cec semnata in alb luiza_beceanu luiza_beceanu daca voi completa o fila cec semnata in alb - garatie, cu suma si data, savarsesc vreo fapta penala? multumesc (vezi toată discuția)