avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Majorare pensii din 2001-2008, grupa I si II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Majorare pensii din 2001-2008, grupa I si II de munca

cum trebuie procedat pentru majorare pensii cand din totalul de 7 ani cei de la pensii au trecut doar 3 ani de munca in conditii deosebit de grele (conductor de mina)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:39, 28 Martie 2011
arela a scris:
cum trebuie procedat pentru majorare pensii cand din totalul de 7 ani cei de la pensii au trecut doar 3 ani de munca in conditii deosebit de grele (conductor de mina)

Trebuia contestata decizia de pensie in termen de 45 de zile de la comunicare, la tribunal.
In cazul in care decizia de pensionare a fost eliberata in anul 2008, ce mai pot sa fac daca nu a contestat decizia in timp fiind vorba de un punctaj gresit. Ar trebui modificat, fiind vorba despre conditii deosebite. Din perioada de munca de 7 ani, este calculat doar 3 ani in decizie.Omul nu a stiut, si a ajuns abia acum la noi.Aceasta perioada de 4 ani, nu se regaseste nicaieri.
Decizia de pensie nu mai poate fi contestata. Persoana pentru care intrebati poate investi instanta cu o actiune in care sa solicite, generic, recalcularea punctajului mediu anual. Temeiul legal este art. 153, pct. g) din Legea nr. 263/2010.

Contestatia este de competenta tribunalului si este scutita de plata taxei de timbru si de plata timbrului judiciar. Daca doreste recalcularea punctajului mediu anual, trebuie sa propuna ca proba efectuarea unei expertize contabile. Daca n-o face reclamantul, o va face instanta, din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie recalculare pensie venituri in acord global perlutza perlutza Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns referitor la deslusirea unei decizii de recalculare a pensiei luand in considerare veniturile in acord ... (vezi toată discuția)
Marire pensie prin depunere adeverinta cu sporuri de munca in conditii deosebite Moldovan Dorina Moldovan Dorina Buna ziua, In data de 06 martie 2013 am depus actele pentru dosarul de pensie. In data de 08 martie am depus in completare Adeverinta cu sporurile de munca ... (vezi toată discuția)
Contestatie recalculare pensie ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Tatal unui prieten a primit saptamana trecuta o decizie prin care i-a fost recalculata pensia. Domnul nu contesta procentul cu care i-a fost ... (vezi toată discuția)