avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua,va rog sa ma ajutati,urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua,va rog sa ma ajutati,urgent

fiind student ,lucrez la o companie part time,am semnat contract de prestari servicii.la ultimul proiect am aflat ca ni se plateste salariu in tichete cadou si nu mi se pare normal ca firma sa profite de acest lucru ne mai platind impozit,eu nu am ce sa fac cu aceste bonuri fiind vorba de suma de 1500 lei.va rog sa ma sfatuiti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 21 Martie 2011
important este ce scrie in contractul de prestari servicii. care sunt obligatiile angajatorului. in nici un caz nu poate plati cu tichete cadou. LEGE Nr. 193 din 17 mai 2006.
noua ni se retine 32 % din valoarea sumei care o avem de incasat conform ordonantei dl Boc.administratia firmei ne-a oferit o alternativa :ori ne plateste in bani ori in tichete cadou( plus 10 %) din valoarea sumei pe care o avem de incasat.eu nu am fost de acordat si am vrut sa primesc tot in bani,si asa a fost pana la acest proiect.In instructiunile noului proiect scrie ca ni se plateste in tichete cadou,dar din pacate si spre rusinea mea,nu am citit instructiunile,si am constatat ca aceste proiect se plateste numai in tichete cadou.Nu mi se pare normal acest lucru ca ei sa ne oblige sa luam tichete in loc de bani
1. Intr-un contract de prestari servicii nu exista angajator si angajat, ci prestator si beneficar.

2. Contractul de prestarii servicii intra sub incidenta Codului civil, astfel incat in conditiile in care o parte nu-si executa clauzele contractuale, cealalta parte se poate adresa instantei de judecata.
dar firma are dreptul sa ma plateasca in tichete cadou,fiind vorba de o contraprestatie?
Daca acest lucru nu este stipulat in contractul incheiat, atunci nu are cum sa va plateasca in bonuri.

Alte discuții în legătură

Impozitare tichete de masa cadou ? aprov1961 aprov1961 Cu ocazia Craciunului firma la care lucrez mi-a dat 20 tichete de masa cadou in valoare de 10 lei fiecare. Am fost pus de catre contabila sa semnez un stat de ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauze de confidentialitate bogdanim63 bogdanim63 Buna ziua, Am reziliat un contract de prestari servicii, in calitate de prestator, in care beneficarul a inclus clauze de confidentialitate. Beneficarul ... (vezi toată discuția)
Bonuri cadou cosmin910 cosmin910 Buna ziua! As dori sa stiu daca se plateste impozit pentru bonurile cadou in functie de numarul de angajati, de valoarea per angajat a bonuilor, de cate ori ... (vezi toată discuția)