Am o problema, aveti cumva solutia?:D Mi-am pierdut carnetul de munca si as vrea sa aflu cum as putea sa imi reconstitui vechimea in munca, asta in conditiile in care 2 dintre societatile ( S.R.L. )
in care am lucrat nu mai exista si nu le pot afla adresele.
Trebuie sa declarati pierdut carnetul de munca la Monitorul Oficial apoi trebuie mers la toate firmele undeati lucrat si luati adeverinte din care sa rezulte perioada lucrata, functiile / functia si salariul/ salariile avute, precum si copii ale contractului individual de munca, acte aditionale, decizie de incetare a contractului individual de munca.
Cu aceste documente mergeti la Inspectorul de Resurse Umane din cadrul societatii unde lucrati in prezent si va va face inscrierile corespunzatoare.
In ceea ce priveste firmele desfiintate mergeti la Inspectoratul Teritorial de Munca la Informatii sau la seful de sector si veti afla numele Inspectorului care s-a ocupat de firma / firme. Inspectorul / inspectorii respectiv / respectivi vor cauta la arhiva si va vor face inscrierile in carnetul de munca pentru aceste 2 firme.
În caz de pierdere a carnetului de munca, se va elibera celui în cauza un carnet de munca duplicat, de către ultima unitate
la care acesta a lucrat sau lucrează. Dacă ultima unitate a fost supusă reorganizării, duplicatul se va elibera de către unitatea care deţine scriptele unităţii reorganizate.
Eliberarea duplicatului în caz de pierdere a carnetului de munca, se face numai după publicarea pierderii acestuia în Monitorul Oficial al României.
Inscrierea in carnetul de munca se va face pe baza adeverintelor eliberate de catre fostii angajatori si vizate de catre ITM (pentru sectorul privat).