avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Consilierii juridici din primarii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Consilierii juridici din primarii

Stie cineva daca se va emite un act normativ prin care sa se interzica reprezentarea in instanta de catre avocati a institutiilor publice( primarii, consilii judetene) care au consilieri juridici angajati?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:48, 22 Martie 2011
Nu cred ca o sa apara asa ceva , desi ar fi ceva normal ...
normal....ar fi, dar, si pe aceasta cale se sifoneaza niste parale... in unele situatii, curtea de conturi mai face gargara pe tema asta, dar, destul de rar...si numai gargara. :)
La noi majoritatea cazurilor au fost pierdute de colegii juristi.In schimb cand au angajat un avocat am avut castig de cauza.E chestia si de modul de prezentare si experienta de barou.
filozoful a scris:

La noi majoritatea cazurilor au fost pierdute de colegii juristi.In schimb cand au angajat un avocat am avut castig de cauza.E chestia si de modul de prezentare si experienta de barou.

Sunt juristi intre juristi si avocati intre avocati , nu putem sa spunem , si nici nu cred ca are cineva pretentia sa spuna ca toti sunt la fel ... O lege in acest sens ar fi benefica pt ca ar lamuri acest aspect ( verificari Curtea de conturi) insa cred ca daca ar fi emis un astfel de act normativ ar trebui sa se individualizeze cazurile in care poti angaja avocat ( adica regula sa fie reprezentarea prin juristul institutiei iar in anumite cauze individualizate sa se lase la aprecierea ordonatorului de credite oportunitatea angajarii unui avocat ) ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti practica profesia de consilier juridic numai daca ai terminat facultatea de drept? lara_lar20@yahoo.com lara_lar20@yahoo.com :\">se poate practica aceasta profesie doar cu studii juridice terminate? sau este obligatoriu sa urmezi si cursuri/ stagiatura (vezi toată discuția)
conditii pentru incheierea unui contract de asistenta juridica oanaportar oanaportar Institutie publica. Consilierul juridic angajat are o vechime in specialitate abia de 2 ani si jumatate. Institutia este parte intr-un proces foarte ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic dacă o instituție publica are angajat consilier ... veronicam veronicam Consilier juridic Dacă o instituție publica are angajat consilier juridic mai are dreptul sa încheie contract cu un avocat pentru procesele din ... (vezi toată discuția)