avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafon plati catre firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafon plati catre firme

Doresc sa deschid un srl neplatitor de TVA cu impozit pe profit.
Intrebarea mea se refera la platile catre furnizori(cumparare de legume in vederea comercializarii).Pot face plati cash mai mari de 5000 lei unui singur furnizor? Pot incasa suma mai mare de 5000 de la o persoana fizica sau alta firma intr-o zi?
Sau aceste tranzactii trebuie facute prin banca?
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
rodik_201, utilizator
Cel mai recent răspuns: rodik_201 , utilizator 09:32, 22 Martie 2011
Nu puteti efectua plati zilnice catre un furnizor mai mari decat plafonul impus de legislatia in vigoare ,si anume 5000 lei. Asa cum nici nu puteti incasa de la un client ,persoana juridica , o suma mai mare de 5000 lei,ptr ca si acestuia i se aplica aceleasi reguli . Pentru persoane fizice nu exista plafon la incasare. iar pentru incasarile zilnice in numerar,nu exista plafon de casa.

Daca aveti facturi de la furnizori ce depasesc valoarea de 5000 de lei ,se poate plati cu chitanta suma de 5000 lei,iar restul se achita prin banca. Sau se achita toata valoarea prin virament bancar.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
~ Conținut șters la cerere ~
Raspunsurile la intrebarile dvs sunt:
1.Pot face plati cash mai mari de 5000 lei unui singur furnizor?
Daca factura este mai mare de 5000 lei, nu se poate face plata cash decat cu o singura chitanta 9 de la 1 la 5000 lei) restul platindus-e prin banca (BO, CEC, OP). Regula se poate aplica pentru fiecare furnizor

2. Pot incasa suma mai mare de 5000 de la o persoana fizica sau alta firma intr-o zi?

Nu se poate incasa de la aceeasi firma mai mult de 5000 lei numerar pe zi. Ce depasete suma de 5000 lei se achita obligatoriu prin banca

multumesc frumos,Am cam priceput,insa nu stiu cum angrosistii de legume fructe ma vor astepta pe mine cu ordinul de plata
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Incasare facturi genni genni Buna, facturile care sunt mai mari de 5000 roni pot fi incasate prin casa sau doar prin banca? Un client poate achita doar numerar o factura de 1500 euro. Ce ... (vezi toată discuția)
Incasare factura mai mare de 5000 lei camicami camicami Buna, am emis o factura de 5600 lei.Clientul a platit ,pana acum,numerar cate 1000 lei in 3 zile diferite,astfel ca am incasat suma de 3000 lei cu 3 chitante ... (vezi toată discuția)