[ link extern ]
Va rog sa cititi articolul 16 din legea de mai sus.
Aici nu discutam ce cred cei de la ANPC.....ci de faptul ca Romania este membra a Uniunii Europene. Respectiva lege mentionata mai sus a fost modificata tocmai din acest motiv, pentru a fi in conformitate cu legislatia europeana!
Eu asta am si intrebat: de ce insista cei de la ANPC sa depun reclamatie scrisa in acest sens? Mi s-a precizat clar ca o sa am castig de cauza. Dupa cum observati la sectiunea de amenzi a legii mentionate, firma este pasibila de o amenda de pana la 25000 RON daca refuza acordarea garantiei pe 2 ani.
Eu am postat aceasta nelemurire a mea doar ca sa ma conving daca au fost si alte persoane in aceasta situatie (cu garantie pe un an) si care ulterior si-au rezolvat problema.
Asta asteptam.....exemple concrete.
In cazul meu, cu Epson-ul, era si o mica diferenta.....produsul si la producator are 1 an garantie.....asta era nelemurirea mea.....cu toate acestea ANPC sustine obligativitatea firmei de acordare a 2 ani garantie, conform legii.
Sa va mai dau si un alt exemplu....
Recent am luat un stick USB de 16 Gb, Kingston....pe ambalaj scrie 5 ani garantie....pe site-ul firmei Kingston (din Germania) scrie la fel, tot 5 ani.....dar in Romania se comercializeaza cu 1 an garantie!
Acum un an am mai cumparat unul exact la fel de la Domo....dar atunci mi s-a dat garantie pe 5 ani....mai am garantie inca 4 ani! Cum este posibil ca pentru acelasi produs (acelasi model si aceeasi serie) sa se acorde garantie diferita?
S-a redus garantia peste noapte?
Producatorul nu a redus-o (dovada....site-ul Kingston!)......doar "jigodiile" de romani au facut-o!
Daca am posibilitatea legala sa le-o dau peste bot, nu o sa stau pe ganduri nicio secunda!
Si cred ca nici macar nu voi pretinde garantie pe 2 ani.....dar voi pretinde dovada ca au fost amendati! Noi romanii, suntem mai fraieri?
Ar fi pacat sa nu le-o dau peste bot atat timp cat am hartii semnate si stampilate de ei!
Nu???