avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Certificat de garantie pe 1 an, sau pe 2 ani???
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Certificat de garantie pe 1 an, sau pe 2 ani???

Buna seara....
Am o nelamurire.....am achizitionat online, acum cateva zile, o multifunctionala Epson si am ramas surprins sa vad ca in colet certificatul de garantie era completat doar pe o perioada de 12 luni. Eu parca stiam ca o garantie se ofera pe 24 de luni!
Am sunat la ANPC si m-am informat telefonic. Mi s-a spus ca am dreptate, garantia trebuia oferita pe o perioada de 2 ani si am fost sfatuit sa fac sesizare scrisa. Aici apare si nelamurirea mea....
Am consultat internetul si site-ul firmei producatoare. Peste tot....si la Epson in Germania produsul pleaca cu o garantie de 1 an......si la toti furnizorii din Romania produsul are garantie pe 1 an.......inclusiv pe site la Epson Romania.
In acest context mai are sens sa fac o sesizare scrisa la ANPC? Nu pierd timpul inutil?
Nu m-as crampona de 1 an garantie.....daca multifunctionala respectiva ar fi una ieftina.....dar la aproape 11 milioane......un an de garantie in plus este important!
Piesele de schimb sunt destul de piperate ca pret.....
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 10:23, 25 Martie 2011
Va inteleg frustrarile fata de institutile statului dar atata timp cat sun conduse de oameni pusi politic.
Privind autosesizarea va spun clar faptul ca nicio institutie publica nu are de unde sa stie ce operator incalca legea decat daca i se aduce la cunostinta sau in momentul cand fac controalele tematice.
Oricum dvs. puteti reclama in termenul de 2 ani orice conformitate chiar daca este trecut 1 an pe certificatul de garantie.
Cititi mai sus ce am scris.....
Am avut probleme similare cu un HP....
A fost trimis in garantie cu certificat de garantie FALSIFICAT......pentru a se rezolva problema.
Cei de la Flanco au fost domni, nimic de zis.....dar situatia tot anormala mi se pare.
Mai mult, atunci, s-a dovedit ca HP-ul avea probleme iremediabile si mi-a fost inlocuit cu unul complet nou, cu alta serie.
Dar, in acte, nu HP-ul meu figureaza ca si inlocuit.....si al individului pe al carui certificat de garantie mi s-a facut mie service-ul. Stau si ma intreb....daca respectivul va avea nevoie de garantie....cum o va obtine? HP-ul lui, in baza de date, nu mai exista!
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
CONSTANTINCINTAR, utilizator
Am citit si va spun ca este vina dvs. ca ati acceptat acest mod de solutionare atata timp cat aveati baza legala in lege si va puteati adresa la institutile statului cu atributii in domeniu.
Cel care credeti dvs. ca o sa fie pagubit daca face reclamatie la OPC si cei de acolo aplica Legea 363/2007 , aplicand maximul amenzii de 300.000 lei nu cred ca o sa le convina pe viitor sa mai faca asa ceva.
Eu am incheiat acest subiect daca vreti sa discutam pe garantii altceva decat ce s-a vorbit bine daca nu eu am incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs incomplet - returnare contravaloare? stefanel1a stefanel1a Buna ziua. Am cumparat pe 24.10.2015 un multifunctional (imprimanta + scanner) pentru a-l face cadou unei cunostinte de ziua ei, adica pe 24.11.2015. ... (vezi toată discuția)
Garantie obligatorie persoana fizica 24 luni? cristi_hummer cristi_hummer am cumparat un laptop de pe vexio, mi-au spus cand l-am comandat ca are defapt 24 luni si pe site scria 1 an, dar au spus ca, cu noile legi sunt obligati sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la asigurarea in romania a service-ului pentru un produs cumparat in romania laur50 laur50 Am cumparat in Romania un ultrabook care s-a defectat la 3 zile de cand a iesit din garantie. Nici vanzatorul si nici reprezentanta in Romania a ... (vezi toată discuția)