avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie-drepturi sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie-drepturi sotie

buna ziua!Am o problema si sper sa ma puteti ajuta cu unele sfaturi.Sunt casatorita din 2007 cu sotul meu care are o sora casatorita la randul ei .Acum un an socrii mei au facut un act de donatie teren pentru sotul meu si sora lui,terenul are 2500 mp ,a fost impartit in doua s-au facut toate actele necesare intabulare etc...Actul de donatie e facut cu scutire de raport.Problema e ca pe actul de donatie e trecut sotul meu,cu terenul ca bun propriu, cu specificatia ca e casatorit cu mine ,numele meu si unde locuiesc eu ...dar nu scrie nicaieri ca donatia e facuta amandurora ci doar faptul ca suntem casatoriti.Noi vrem sa ne facem o casa pe acest teren ...si problema e ca nu stiu in ce masura am eu drepturi la aceasta casa...daca va fi casa pe numele amandurora mai ales ca la construirea ei ne va ajuta financiar si mama mea .Am inteles ca socrii mei vor o siguranta pentru sotul meu prin actul de donatie si nu vanzare cumparare dar nu mi se pare corect atata timp cat o parte din bani pentru ridicarea casei vin din partea mamei mele ..As vrea sa stiu daca ,atata timp cat constructia ar fi trecuta si pe numele sotului si pe numele meu,daca avem drepturi egale asupra imobilului chiar daca terenul e donat doar lui .Am inteles din ce am citit pe forum ca as avea un drept de superficie,dar in cazul,doamne fereste,al unui partaj,1/2 din casa e a mea dar nu si terenul de sub ea nu?Si as mai vrea sa stiu daca acum la un an de la donatie s ar putea adauga si numele meu cumva in donatie fara a o lua de la capat cu toate actele ,pentru a avea si eu o siguranta,sau daca s-ar putea anula actul de donatie si sa se faca act de V C.Va multumesc ancticipat pentru sfaturi! Toate cele bune!Tin sa specific(desi nu stiu daca are vreo importanta)ca eu sunt singura la parinti tatal e decedat si mai e doar mama in viata.
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 08:03, 22 Martie 2011
nu aveti ce sa mai faceti acum in privinta terenului in schimb mama dvs sa va dea banii prin notariat si sa specifice scopul lor. astfel veti avea si dvs o dovada a investitiei.
Dar in privinta actului?Nu se poate anula ,asta in cazul in care sunt si sotul si socrii de acord ?Sau sa se refaca actul de donatie si sa fiu si eu trecuta?Este posibil asa ceva ?Si apoi sa se faca un act de V C?#-o multumesc ptr raspuns
Donatia nu se poate revoca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare construcție Raluca1606 Raluca1606 Buna seara!Eu si sotul meu vrem sa costruim o casa in curtea socrilor. Problema este ca actele sunt pe numele soacrei mele si a surori ei. Cum putem face sa ... (vezi toată discuția)
Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)
Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)