avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Oare am si drepturi , sau numai obligatii in aceasta ...
Discuție deschisă în Executare silită

Oare am si drepturi , sau numai obligatii in aceasta tara ?

A aparut legea 175/11.07/2010 care ma scuteste de plata penalizarilor . Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru neplata cheltuielilor . Hotararea a fost data si am fost obligata prin sentinta la plata cheltuielilor restante + plata penalizarilor + cheltuieli de judecata . Nu am facut recurs nestiind la acea ora de legea respectiva si nu am facut recurs nici datorita faptului , sa nu-mi incarce plata cheltuielilor de judecata . Ulterior s-a ajuns la un executor judecatoresc , nici acolo nu am facut contestatie la executare , s-a pus proprire pe salar. Intrebari sunt doua : Cum se face ca intr-o tara membra al UE se da o sentinta impotriva unei legi ? Cine poate sa raspunda in aceasta situatie ? Presedintele de instanta ? Executorul ? Oare ei nu trebuiau sa stie mai bine de aceasta lege si sa nu dea o asemenea hotarare ? La cine sa fac plangere ? Astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra si totodata va multumesc . :(
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 07:44, 22 Martie 2011
Legea invocată de dumneavoastră vă scuteşte de plat penalităţilor, dar condiţionat:

Art. II
(1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.

În moentul pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care aţi fost obligată la plata penalităţilor, dumneavoastră nu vă plătiseşi cotele de participare la cheltuielile asociaţiei, prin urmare hotărârea este legală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare penalitati PAULA STOICA PAULA STOICA am o datorie de 2300 ron ecoaqa. deoarece in orasul meu nu mai exista asociatii de proprietari, se pot aplica prevederile legii 175/2010? \"1) ... (vezi toată discuția)
Cum scap de penalizarile la intretinere? herelisav herelisav SUNT SOMER AM 500 RON AM DUS LA ASOCIATIE ADEVERINTA DE VENIT SA-MI STEARGA PENALITATILE.DAR ADMINISTRATORUL REFUZA. CE POT FACE? (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)