avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... anulare penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

anulare penalitati

am o datorie de 2300 ron ecoaqa. deoarece in orasul meu nu mai exista asociatii de proprietari, se pot aplica prevederile legii 175/2010?
"1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati. "
multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:52, 26 Iunie 2011
Desi legea 175/2010 se refera la asociatiile de proprietari, ea se poate aplica si proprietarilor care nu fac parte din asociatii de proprietari.

Ideea e ca aceste penalizari care v-au fost calculate sa aiba o baza legala, adica sa existe un sistem de penalizari in asociatia dv.
Or, nefiind asociatie de proprietari, unde este scris acest sistem de penalizari?

Daca penalizarile sunt ale furnizorilor de utilitati si asociatia nu a facut decat sa repartizeze intre restantieri aceste penalizari, de acestea nu veti fi scutita, aproape cu certitudine, deoarece furnizorii nu vor sa aplice aceasta lege.

Ramane sa va lamuriti ce fel de penalizari sunt cele care vi s-au calculat si daca sunt ale asociatiei, daca aceasta are o baza legala de penalizare(?)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)
Mai e valabil art 2 din legea 175/2010? paun rodica paun rodica mai e valabil art 2 din legea 175/2010 privind scutirea de la plata penalitati de intarziere? (vezi toată discuția)
Cum aplicam legea 175/2010? otto2007 otto2007 Am o nelamurire, Daca un restantier vine si isi achita restanta ,Asociatia e obligata ( in momentul in care acesta face dovada veniturilor cerute de lege) sa ... (vezi toată discuția)