avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate-contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate-contract de intretinere

In cazul in care voi face un contract de intretinere cu o batrana, voi fi proprietarul bunului (in schimbul careia prestez intretinerea) ,din momentul in care se incheie actul sau din momentul decesului batranei?
intabularea in CF o fac eu sau notarul si cand?
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
marinicajean, utilizator
Cel mai recent răspuns: marinicajean , utilizator 09:16, 22 Martie 2011
Depinde de clauzele contractuale, asupra cărora trebuie să vă înţelegeţi cu persoana căreia îi veţi presta întreţinere.

Sunt posibile ambele variante, respectiv transferul dreptului de proprietate la data încheierii contractului sau la data decesului celui întreţinut.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere fara uzufruct CRETU DANIELA CRETU DANIELA Am un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu o batrana si in contract nu este stipulat dreptul batranei de a sta in imobil(fara ... (vezi toată discuția)
Mostenire Colceag Colceag Ce acte pot fi facute intre o familie si o batrina singura pentru a primi mostenirea dupa moarte ? (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager adryan81bz adryan81bz parintii mei au facut cu o bunica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager...in schimbul acestei transmisiuni bunica a cerut sa fie ... (vezi toată discuția)