avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Ce acte pot fi facute intre o familie si o batrina singura pentru a primi mostenirea dupa moarte ?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 21:53, 16 Ianuarie 2019
Un contract de întreținere
Bătrâna trebuie să facă un testament pentru a lăsa moştenirea cui doreşte. Se recomandă să fie făcut la notar.
Cu mențiunea că testamentul nu este act de proprietate, astfel încât la decesul batranei va trebui dezbătută succesiunea.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
raluk0207, utilizator
contractul de întreţinere nu dă dreptul la moştenire (după moarte.)
Colceag a întrebat de moştenire.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de întreținere (spre deosebire de testament) este translativ de proprietate.
Soții întrețin bătrâna, în schimbul casei.
Mai importantă decât exprimarea este intentia părților.

Alte discuții în legătură

Act de vinzare-cumparare sau donatie ccaraiman ccaraiman buna ziua , stie cineva cum este mai bine sa procedez ,o batrina vrea sa-mi lase un apartament cu 2 cam ,nu are urmasi , ce fel de act trebuie sa fac si cum ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)