avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vinzare-cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vinzare-cumparare sau donatie

buna ziua , stie cineva cum este mai bine sa procedez ,o batrina vrea sa-mi lase un apartament cu 2 cam ,nu are urmasi , ce fel de act trebuie sa fac si cum este mai bine , va multumesc .
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:50, 27 Octombrie 2009
Cel mai des utilizat contract in astfel de situatii este cel de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si cu pastrarea batranului respectiv a uzufructului viager.
Subscriu la sfatul colegei legally.:rolleyes:
Daca intradevar batrana nu are mostenitori, se poate sa faceti si donatie....
Totusi, vanzarea cumpararea , chiar si cu clauza de intretinere este mai sigura....in cazul in care apar unii mostentori rezervatari.
Da e corect asa cum s-a aratat mai sus.
In caz ca nu vrea se poate face si testament doar ca e mai defavorabil pt dvs asa.
Se pot ivi probleme.

avocat Claudiu Lascoschi
buna ziua!
daca dvs va obiligati s aii asigurati batarnei intretinerea, in schimbul dr d eproprietate asupra apartamentului, cel mai indicat este sa fcaeti ontractd eintretinere.
nu exista contractd e vanzare cumparare cu clauza de intretinere!
natura contractului este una singura!
pentru contractul de intretinere este necesar acordul autoritatii tutelare, si se va scoate un certificat de la iml, ceeea ce e foarte indicat-dc batrana are si alti mostenitori legali.
o zi buna!

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament aflat sub clauza de uzufruct viager Alex_N Alex_N Va salut si va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o lamurire pentru urmatorul caz: Un apartament aflat sub un contract de vanzare cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Camin de batrani ppetruta ppetruta Buna ziua, am urmatoare situatie, am o batrana in intretinere care vrea sa-mi lase mostenire apartamentul, ma intereseaza ce se intampla cu apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj saiadi saiadi sunt in divort avem impreuna un fiu de 20 ani,vreau sa stiu daca putem semna un act prin care sa lasam apartamentul fiului nostru,si numai lui.eu mai am un ... (vezi toată discuția)