avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vinzare-cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vinzare-cumparare sau donatie

buna ziua , stie cineva cum este mai bine sa procedez ,o batrina vrea sa-mi lase un apartament cu 2 cam ,nu are urmasi , ce fel de act trebuie sa fac si cum este mai bine , va multumesc .
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:50, 27 Octombrie 2009
Cred ca se poate perfecta un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager.;)
In toate cazurile, v-as sfatui ca contractul pe care il incheiati cu persoana varstnica sa reflecte natura exacta a raprturilor dvs. cu dansa.
Daca v-ati inteles cu ea sa ii asigurati intretinerea in schimbul apartamentului si cu dreptul dansei de a locui in apartament pana la sfarsitul vietii atunci avem un contract de intretinere cu rezerva de uzufruct viager.
Daca v-ati inteles sa ii dati si bani si sa-i si prestati intretinerea atunci este un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Daca-i dati bani este contract de vanzare-cumparare.
Pentru diferitele efecte pe care le au contractele specificate mai sus, precum si pentru alte informatii apelati la un notar care sa vi le explice pe larg si care poate sa constate si care este vointa batranei si daca acesta este capabila sa-si exprime consimtamantul valabil la incheierea actului.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
casiba, utilizator
cel mai indicat ar fii sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct -viager instituita in favoarea doamnei .
uzufructul inceteaza la decesul uzufructuarului .
cu alte cuvinte, dvs deveniti proprietar , dar doamna va putea locui in acel imobil pana la deces.
chiar daca se instituie acest drept in favoarea doamnei, dvs veti putea efectua acte de dipsozitie in ceea ce priveste imobilul respectiv.

exista contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere , care este diferit de contractul de intretinere, binenteles.
desigur parerile sunt impartite :D
~ Conținut șters la cerere ~
Un contract de vanzare -cumparare cu drept de uzufruct viager s-ar plia situatiei mentionate de dumneavoastra.

Nicidecum un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
(o asemenea notiune nu exista)
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament aflat sub clauza de uzufruct viager Alex_N Alex_N Va salut si va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o lamurire pentru urmatorul caz: Un apartament aflat sub un contract de vanzare cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Camin de batrani ppetruta ppetruta Buna ziua, am urmatoare situatie, am o batrana in intretinere care vrea sa-mi lase mostenire apartamentul, ma intereseaza ce se intampla cu apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj saiadi saiadi sunt in divort avem impreuna un fiu de 20 ani,vreau sa stiu daca putem semna un act prin care sa lasam apartamentul fiului nostru,si numai lui.eu mai am un ... (vezi toată discuția)