avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dat afara de la munca prin telefon
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dat afara de la munca prin telefon

buna ziua
am fost dat afara de la serviciu fiind sunat de patron motivul o inregistrare telefonica intre mine si un coleg pe care o am pe mail primita de la el, inregistrare telefonica nu prea am vorbit frumos de el.
Ce ma intereseaza:cum imi recuperez cartea de munca si daca inregistrarea telefonica o poate folosii in instanta, deorece am primit amenintari ca face, ca procuratura.
Mentionez ca un ultimul an nu am semnat nici un stat de plata

MULTUMESC
Probabil veti primi si in scris decizia de desfacere a contractului individual de munca. Pana atunci, este bine sa va prezentati in continuare la locul de munca, pentru ca altfel, angajatorul va poate desface pentru absente nemotivate. Cat timp nu vi se trimite ceva in scris, continuati sa mergeti la lucru.

Inregistrarile neautorizate de instanta nu pot fi folosite ca mijloc de proba in penal.
Practica cu ascultatul telefoanelor angajatilor este destul de raspandita. Sigur ca nu este nici legala nici morala. Dar se practica.

Motivul este aflarea atitudinii angajatului fata de anuimite subiecte privind conducerea, patronatul si evenimentelor ce se petrec in firma. Exista o zicala "iubesc tradarea dar urasc pe tradator". Atitudinea angajatilor este importanta pentru patron. Oricum procedura patronului nu e una dintre cele mai demne si nici dintre cele mai productive si sanatoase.

Amenintarile sunt de parere ca nu reprezinta o amenintare reala. Presupun ca sunt doar presiuni pentru a va da demisia.

Chestiunea cu statul de plata nesemnat nu mai sta in picioare daca ati primit un fluturas capsulat in formula pe care il folosesc bancile pentru codul bancomatelor. Daca aveti indoieli privind legalitatea platilor actionati in consecinta. Cadeti la pace sau mergeti la razboi.

Odata cu incetarea raporturilor de munca, indiferent din a cui initiativa (demisie sau concediere), angajatorul are obligatia eliberarii cartii de munca de la Inspectoratul Teritorial de Munca. In caz contrar, salariatul il poate actiona in instanta.

Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură disciplinara, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
multumesc de raspuns
am vrut sa merg a 2 a zi la serviciu dar cheia mea nu se mai potrivea, am sunat si am fost anuntat ca butucul a fost schimbat, a fost cel mai greu moment, eram considerat un fel de hot...

Data post: Joi, 5 Iunie 2008, 18:46
Subiect: RE: dat afara de la munca prin telefon

multumesc pt raspuns
nu vreau sa far rau dar daca incepe razboiul macar sa stiu ce si cum sa fac.


Data post: Joi, 5 Iunie 2008, 18:48
Subiect: RE: dat afara de la munca prin telefon

salariul nu il primesc pe card.
nu am primit niciodata salariu, doar comosion dar figurez cu un salariu minim pe ecoomie.


:offtopic: Interventie moderator
Aveti posibilitatea de a folosi functia de editare a mesajului anterior. Este o incalcare a Regulamentului de postare, publicarea a mai multor mesaje consecutive.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
in acest caz, veti putea actiona in instanta angajatorul pentru desfacerea abuziva a contractului de munca...

Alte discuții în legătură

Refuz demisie tmm tmm Buna ziua ! Sunt angajat din iunie 2008 al unei firme din orasul B. Domiciliul meu stabil este in Iasi ( de aici coordonand activitatea din Is, Nt, SV, ... (vezi toată discuția)
Perversiunea patronilor ady k ady k sunt sofer si pe data de 9 noiembrie am fost invitat la bpr sa predau permisul pt acumularea a 15 puncte si am primit dovada fara drept de circulatie din data ... (vezi toată discuția)
Patronul m-a dat afara fara motiv alinaarghirescu alinaarghirescu joi 28 august intr-o discutie telefonica,fara nici un motiv expus,patronul m-a injurat,a folosit cuvinte urate si mi-a spus sa nu mai vin la servici....atunci ... (vezi toată discuția)