Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →
Buna ziua !
Sunt angajat din iunie 2008 al unei firme din orasul B. Domiciliul meu stabil este in Iasi ( de aici coordonand activitatea din Is, Nt, SV, BC).Legatura cu firma ( comenzi, livrari, rapoarte) se tine telefonic si prin mail , firma neavand un depozit /birou in Iasi ( deci, nici punct de lucru inregistrat ca atare) .
Activitatea a decurs fara nici un incident pina pe data de 19. 12. 2008 . Am sunat la B. sa vad cand urma sa se faca livrarea pe Moldova , si am aflat ca a doua zi . pe 20.12 . 2008 urma sa vina seful de parc auto sa-mi ia masina si telefonul ( la cererea patronului ) .Predau masina si telefonul cu proces verbal .Patronul nu-mi raspunde la telefoane decat dupa doua zile , atunci cerandu-mi sa –mi prezint demisia la servicul personal . Refuz sa fac acest lucru ( fara plata la zi si un salar compensatoriu conform Contractului National de Munca), negresind cu nimic fata de firma . Domnul P. imi spune ca daca refuz “ se pot face multe “ , chiar pot fi dat afara disciplinar si incheie orice discutie.
Sunt fortat, practic, sa nu –mi desfasor activitatea, deplasarea in judetele enumerate mai sus, facandu-se cu masina firmei.
De la casierie se sisteaza platile pe cardul meu ( bonus noiembrie , salar decembrie) iar de la firma se fac presiuni in continuare sa-mi dau demisia.
Pe data de 20.01.2009 primesc o recomandata datata 9.01.2009 in care mi se cerea sa ma prezint la B. pe 16 " in vederea reglementarii raporturilor contractuale cu firma ca urmare a rapoartelor intocmite". In caz de neprezentare se desface contractul de munca." Sun la B, cer o reconvocare si o copie dupa rapoarte ca sa ma pot prezenta in cunostinta de cauza si aflu ( de la personal) ca rapoartele sunt facute pentru absente nemotivate incepand cu 20.12.2009 ( a doua zi dupa ce mi-au luat masina)
Cum ar trebui sa procedez? Am vreo sansa sau asta e portita legala prin care ma poate concedia fara nici un ban?