avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT - cm incheiat indisciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT - cm incheiat indisciplinar

am lucrat 2 ani la o firma de constructii. pe data de 26 ianuarie mi-am depus demisia pentru ca m-am saturat de bataia de joc a celui care se numeste "patron" a firmei respective. pe data de 27 ianuarie (sambata) am primit amenintari de tot felul din partea acestuia.
azi mi-a incheiat cm indisciplinar si..... zice ca a depus actele la itm .
ce-i de facut?
stie cineva?
va rog sa-mi raspundeti !
sa stiu unde sa merg de dimineata
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2007
abrudeana, utilizator
Cel mai recent răspuns: jevelson , utilizator 23:14, 20 Februarie 2007
Pentru desfacerea unui CM ca sanctiune disciplinara,angajatorul trebuie sa urmeze obligatoriu procedura cercetarii disciplinare prealabile prevazuta de codul muncii.Daca aceasta cercetare nu este efectuata, decizia de desfaceree a CM este nula absolut.Dupa comunicarea deciziei, in termen de 30 de zile te poti adresa tribunalului de care apartii pentru a constata aceasta nulitate.Poti solicita de asemenea reintegrarea in fctia avuta, plata salariilor de care ai fost lipsit, actualizat cu indicele de inflatie si eventual si daune .
Dupa cum spunea si VERA, este o intreaga procedura pt aceasta. Daca nu a fost respectata, ai sanse 100% sa castigi in tribunalul muncii. In procedura intra si PV prin care se constata abaterea ta, convocare trimisa (pe care sa o semnezi - semn ca ai luat la cunostinta) prin care te cheama sa-ti justificiabaterea. Sa-ti trimita un exemplar a deciziei de incatare disciplinar a CM .... etc

Dar cand ai dat demisia, a fost doar verbala, sau scrisa? Iar daca e scrisa, ai un exemplar si tu, semnata de administrator (semn ca a aprobat-o), sau nu ai un numar de inregistrare din registru de corespondenta a firmei?
mi-am depus demisia scrisa in data de 26 ianuarie 2007, bineinteles daca stiam luam ocopie dupa demisia pe care mi-am depus-o , nu stiu daca a fost inregistrata sau semnata deoarece in zilele care au urmat depunerii cererii de demisie am solicitat o copie dupa demisie dar nu au vrut sa imi dea argumentand ca este un act intrat in firma si ca fara acordul patronului nu pot sa faca nimic in acest sens. Nu mi sa facut nici o comisie de disciplina si nici nu am fost informat in scris cu dorinta lor de a-mi desface cartea de munca cu litera disciplinara, vor rog dati-mi un sfat in legatura cu ce ar trebui sa fac
sfatul meu e sa te duci la ITM si sa verifici daca ti-a fost incheiat CIM si cum ti-a fost incheiat (cu ce articol) - asa vezi daca blufeaza sau nu patronul. Iar daca intr-adevar ti-a incheiat disciplinar actioneaza-l in tribunalul muncii. Iar unuia ca acesta i-as cere si ceva daune ... doar asa ... sa se invete minte. :D ... cu astfel de lucruri nu te tii de prostii.
Multa bafta in demersul tau!
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2007
jevelson, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizul de 15 zile roska roska Buna ziua, Mi-am dat si eu demisia de la un angajator cu data de 19 feb.2009 in care am mentionat ca nu pot efectua cele 15 zile preaviz si angajatorul tot ... (vezi toată discuția)
Demisie ignorata gigelas gigelas Buna seara, Un angajat,care nu primea salariul la timp,a decis sa demisioneze invocand art.81 alin.(8) - din vina angajatorului. A depus demisia,insa ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca bmariana58 bmariana58 Buna ziua,am fost an gajata la o societate comerciala timp de un an jumate ,pe data de 25 octombrie2010 le-am spus verbal ca pe data de 1 noiemb. vreau ... (vezi toată discuția)